fbpx
Сьогодні
20:05 12 Лис 2023

Унаслідок катастрофи літака США над Середземним морем загинули п’ятеро військових

П'ять американських військовослужбовців загинули внаслідок авіакатастрофи під час навчальної місії в східній частині Середземного моря.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на газету Stars and Stripes.

Згідно із заявою Європейського командування Збройних сил США (EUCOM), аварія сталася під час звичайної операції з дозаправки в повітрі увечері 10 листопада. Пошуково-рятувальні роботи розпочалися одразу після інциденту. У них брали участь літаки та кораблі США, які вже були задіяні в цьому районі Середземного моря.

Зазначається, що EUCOM не ідентифікувало тип літака, який зазнав авіакатастрофи, але KC-135 Stratotanker є основним військовим літаком-заправником у повітрі для армії США.

Нині невідомо, чи пов'язані навчання з дозаправки в повітрі з діяльністю авіаносної групи в регіоні. Окрім військових кораблів ВМС, США також перемістили низку наземних оборонних споруд на Близький Схід, намагаючись захистити сили США у регіоні та стримати початок ширшої війни.

Нагадаємо, що військовий літак Сполучених Штатів увечері 10 листопада зазнав аварії над східною частиною Середземного моря. Командування підкреслило, що «жодних ознак ворожої діяльності немає». Американські військові «з поваги до постраждалих сімей» не стали оприлюднювати інформацію про екіпаж літака.

Як пише AP, наразі невідомо, до якої військової служби належав літак. Військово-повітряні сили США відправили до регіону додаткові ескадрильї. Також у східному Середземномор'ї працює авіаносець USS Gerald R. Ford, на борту якого є низка літаків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: