fbpx
Сьогодні
13:46 10 Лис 2023

У Пентагоні заявили, що Україна продовжить отримувати допомогу від США, хоча пакети стануть меншими

English version here

Фото: AFP

У найближчій перспективі Сполучені Штати продовжать виділяти пакети оборонної допомоги Україні у межах президентських повноважень (PDA), при цьому Пентагон закликає Конгрес ухвалити додаткове фінансування якомога скоріше.

Про це заявила під час пресбрифінгу заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, інформує Рубрика.

"Ми продовжимо передавати пакети, вони просто стають меншими. Тож ми дуже просимо Конгрес ухвалити запит із додатковими асигнуваннями, який надіслав президент, аби ми могли надалі задовольняти потреби України на полі бою", – сказала представниця Пентагону.

Вона уточнила оцінки, озвучені напередодні Білим домом, зауваживши, що США вже використали понад 95% із загальної суми $62,3 млрд, які були виділені на підтримку України від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Сінгх нагадала, що адміністрація вже використала всі фонди Ініціативи сприяння безпеці Україні (USAI) та має в резерві ще близько $1 млрд на пакети PDA.

Крім того, за її словами, Україна покладається на підтримку інших країн.

"Минулого місяця ми мали зустріч контактної групи (у форматі "Рамштайн" – ред.), у середині листопада буде ще одне засідання Контактної групи з питань оборони України. Союзники й партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну тим, що їй потрібно в боротьбі",- зазначила представниця міноборони США.

Також Сабріна Сінгх анонсувала наступну зустріч у форматі "Рамштайн".

Наступне засідання Контактної групи з оборони України (зустріч у форматі "Рамштайн"), яке стане вже 17-м, проведуть у середині листопада.

Американська чиновниця зазначила, що із виділеної Штатами суми у 62,3 мільярда доларів допомоги для України вже було витрачено 95%.

"Ми витратили все фінансування USAI. Таким чином, у нас залишилося лише 1 мільярд доларів у існуючих ресурсах для поповнення запасів США. У нас все ще залишилася невелика кількість PDA, але, як ви бачили, наші пакети ставали дедалі меншими, бо нам доводилося дозувати нашу підтримку України". – сказала вона.

Так, звернула увагу представниця Пентагону, Україна очікує на оборонну підтримку від інших держав, зокрема, які беруть участь у засіданнях "Рамштайну".

"Щодо наслідків на полі бою, послухайте, ми продовжуємо надавати підтримку Україні. Тільки минулого місяця у нас була Контактна група. У середині листопада у нас буде ще одна контактна група з оборони України. Союзники та партнери продовжують підтримувати Україну, ми продовжуємо підтримувати Україну в тому, що їй потрібне в її боротьбі". – Заявила Сінгх.

Що відомо про минулий "Рамштайн"?

Нагадаємо, 11 жовтня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулася чергова зустріч у форматі Рамштайн з оборони України, вона стала 16-ю за рахунком. Зокрема цього ж дня відбулася зустріч Ради Україна-НАТО. За результатами низки зустрічей у рамках "Рамштайну" Україна отримає фінансову та військову допомогу від країн-партнерів.

Також під час зустрічі президент Володимир Зеленський порушував питання додаткових систем ППО та боєприпасів для артилерії. Штати вважають це пріоритетом при наданні допомоги.

Як зазначив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун, українські воїни рішуче налаштовані на продовження контрнаступних дій у зимовий період, незважаючи на ускладнення погодних умов.

Додамо, що наприкінці жовтня глава Міноборони України Рустем Умєров обговорив із головою Пентагону Ллойдом Остіном майбутню зустріч у форматі "Рамштайн".

Зауважимо, що цього тижня Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США підтримав більшістю голосів двопартійний законопроєкт про використання конфіскованих російських активів для допомоги Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: