fbpx
Сьогодні
21:46 12 Лис 2023

Українська делегація прибула до США: будуть обговорювати формулу миру та зміцнення оборони

English version here

Українська делегація прибула до Сполучених Штатів Америки для обговорення питання Формули миру Президента України Володимира Зеленського та зміцнення оборони України.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, пише Рубрика.

"Матиму зустрічі у Білому домі, Конгресі, аналітичних центрах з представниками громадських організацій. Формула миру Президента, зміцнення оборони України, всебічне поглиблення співпраці і ще багато важливих тем", – написав Єрмак.

Він зазначив, що прибув до США у складі української делегації, очолюваної віцепрем'єр-міністром – міністром економіки України Юлією Свириденко.

Керівник Офісу Президента подякував партнерам України за підтримку.

Саміт формули миру

Нещодавно відбулась третя зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо формули миру. Серед розглянутих питань:

  • Ядерна та радіаційна безпека;
  • Енергетична безпека;
  • Безперебійне постачання продовольства;
  • Повернення депортованих дітей, цивільних заручників, військовополонених;
  • Відновлення територіальної цілісності України.

Підтримка США Україні

Сполучені Штати є одними з головних союзників нашої країни у протистоянні російські агресії. З початку війни Вашингтон підтримує Київ військовою та фінансовою допомогою.

Нещодавно в Пентагоні заявили про те, що у відомства залишилося понад 5,4 млрд доларів, які передбачені на військову допомогу Україні.

Президент Джо Байден в жовтні запропонував виділити Україні та Ізраїлю допомогу на 106 млрд доларів. Новий спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав конгресменів голосувати за допомогу Тель-Авів окремо, втім демократи заблокували цю спробу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: