fbpx
Сьогодні
11:15 11 Лис 2023

Значна частина Києва залишилась без опалення й гарячої води: що відомо

Унаслідок початку технічних робіт на тепломережі, частина столиці залишилась без опалення та гарячої води.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

"Роботи триватимуть до 06:00 13 листопада. На період ремонтних робіт постачання опалення та гарячої води буде призупинене", зазначили у пресслужбі.

У міськраді повідомили, що опалення й гарячу воду призупинили в частині:

  • Печерського;
  • Голосіївського;
  • Солом'янського;
  • Дніпровського районів.

Для чого проводять технічні роботи в опалювальний період

"Роботи проводять позапланово, щоб підвищити надійність теплопостачання під час проходження опалювального сезону. Фахівці працюють у посиленому режимі, щоб оперативно відновити постачання послуг", наголосили в КМДА.

Що відомо про опалювальний сезон в Україні

Нагадаємо, що початок опалювального сезону у різних областях України оголошували ще у жовтні.

Так, 5 жовтня міськрада запевнила, що Київ готовий до старту опалювального сезону, бо провів необхідні технічні та організаційні заходи, однак додали, що столиця так і не отримала від уряду погашення заборгованості перед містом.

Та попри це, 16 жовтня, у столиці почали підключати до тепла житлові будинки. Для повного запуску централізованого теплопостачання потрібно було кілька днів.

Варто додати, що технічні роботи проводять не лише в Києві. Наприклад, нещодавно Полтава також тимчасово залишилась без теплопостачання й гарячої води.

Зокрема прем'єр-міністр Денис Шмигаль нещодавно анонсував виплати українцям на дрова у розмірі 16 тисяч гривень. Мова йде про жителів, які не мають можливості опалювати будинки газом.

Зазначимо, що минулий осінньо-зимовий період був складним для українців через масовані атаки на об'єкти енергетики. Цього року росія знов може вдатися до терору критичної інфраструктури.

Президент Володимир Зеленський попередив, що й цієї зими очікується "багато атак" російськими ракетами та іранськими дронами, тому Україна потребує захисту.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: