fbpx
Сьогодні
10:25 16 Жов 2023

У Києві житлові будинки почали підключати до тепла

Цього понеділка, 16 жовтня, у столиці почали підключати до тепла житлові будинки. Для повного запуску централізованого теплопостачання потрібно кілька днів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на мера столиці Віталія Кличка.

"Київ сьогодні, 16 жовтня, розпочинає підключення до тепла житлових будинків", – розповів міський голова.

Кличко звернув увагу, що вже з вівторка синоптики прогнозують стабільне зниження температури.

"А на запуск централізованої системи теплопостачання Києва, що є однією з найбільших у Європі, (протяжністю теплових мереж близько 3 тисяч км), необхідно кілька днів", – сказав Кличко.

Так, він назвав рішення розпочати зараз опалювальний сезон "цілком виправданим".

"Оскільки похолодання спонукало б до масового використання киянами електричних приладів для обігріву та перевантаження системи електропостачання", – пояснив мер столиці.

Також він додав, що всі відповідальні за старт та проходження опалювального сезону служби Києва "працюють у посиленому режимі, щоб забезпечити киянам необхідні сервіси".

Нагадаємо, у Києві ще 9 жовтня почали підключати до тепла об'єкти соціальної інфраструктури – такі, як лікарні, школи та садки за заявками їхніх керівників. Станом на 13 жовтня до тепла підключили 67 будівель.

Зазначимо, що раніше Кличко повідомляв про те, що опалювальний сезон у столиці опинився під загрозою зриву через заборгованість, яку держава досі не компенсувала.

Проте пізніше мер Києва зазначив, що столиця виконала всі заплановані роботи для початку опалювального сезону вчасно.

За словами мера Віталія Кличка, понад дві третини котелень столиці забезпечені генераторами, щоб в разі відключень світла вони продовжували працювати й подавати тепло в будинки. Також розроблені алгоритми оперативного підключення закладів охорони здоров'я, освіти у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, що голова Нафтогазу Олексій Чернишов повідомляє, що старт опалювального сезону 2023/2024 в Україні заплановано на кінець жовтня — початок листопада.

Ціна на газ до кінця опалювального сезону залишиться незмінною — 7,96 грн за кубометр.

Довідка

Минулий осінньо-зимовий період був складним для українців через масовані атаки на об'єкти енергетики. Цього року росія знов може вдатися до терору критичної інфраструктури.

Президент Володимир Зеленський попередив, що й цієї зими очікується "багато атак" російськими ракетами та іранськими дронами, тому Україна потребує захисту.

Водночас влада готує план дій на випадок тривалих відключень електроенергії. До нього входить забезпечення генераторами медичних закладів та об'єктів критичної інфраструктури, функціонування "Пунктів незламності".

В Міністерстві енергетики також вважають що опалювальний сезон буде важким, але сподіваються пройти його без блекаутів завдяки досвіду енергетиків та якіснішій, порівняно з минулим роком, системі ППО.

При цьому оператори систем розподілу підготовили графіки відключень, якщо раптом атаки росіян і пошкодження будуть такими, що доведеться впроваджувати обмеження.

"Пункти незламності" також знов розгорнуть по всій Україні. Наразі підготовлено близько 1200 пунктів обігріву на об'єктах ДСНС, також "Пункти незламності" розгорнуть місцеві органи влади на базі закладів освіти, соцустанов тощо. Інформація про них з'явиться у "Дії". В застосунку можна буде переглянути, де знаходиться найближчий пункт, чи є там інтернет, розетки та інше необхідне обладнання.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: