fbpx
Сьогодні
16:10 05 Жов 2023

Кличко запевнив, що столиця готова до старту опалювального сезону

Фото: З відкритих джерел

На сьогодні Київ готовий до старту опалювального сезону, бо провів необхідні технічні та організаційні заходи, але столиця так і не отримала від уряду погашення заборгованості перед містом.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram очільника столиці Віталія Кличка.

"На сьогодні всі житлові будинки, що знаходяться в обслуговуванні комунальних керуючих компаній, отримали акти готовності до зими. Тобто готові до подачі тепла. Закликаю інших управителів, в тому числі ОСББ та ЖБК, також подбати про отримання цих актів. Місто в цьому плані всіляко допомагатиме, щоб усі без винятку будинки не мали проблем із запуском тепла", наголосив голова Києва.

Кличко уточнив. що столиця провела необхідні технічні та організаційні заходи та готова до старту опалювального сезону.

"Але я ще раз закликаю всіх відповідальних осіб на місцях усвідомити його складність, мобілізувати сили і ресурси.

А уряд, переконаний, повинен виконати обіцяне і не залишити напередодні зими теплогосподарства без коштів і з величезними збитками. Це загрозлива ситуація. І вона – не тільки в Києві, а й по всій країні", підкреслив очільник столиці.

Кличко також зазначив, що близько 100 котелень Києва забезпечені можливостями оперативного переключення на роботу від генераторів. Таку ж можливість мають 150 бюветних комплексів.

Окрім того, місто придбало 23 мобільних пересувних котельні, які, в разі необхідності, забезпечать на певний період теплом медичні заклади, школи та садки, пункти обігріву.

"Ми продовжуємо відновлення пошкодженого чи зруйнованого минулої зими обладнання на об'єктах критичної інфраструктури. Столиця виділила на ці потреби близько мільярда гривень і до кінця року заплановані ремонти виконають", – додав чиновник.

Також від початку року в столиці замінили понад 60 км тепломереж і усунули понад 3 тисячі пошкоджень на мережах.

Водночас Кличко поскаржився, що держава так і не виконала обіцянок перед теплопостачальними підприємствами.

"Нагадаю, заборгованість, яку уряд обіцяє погасити вже другий рік поспіль, на сьогодні перед Києвом становить 6,8 мільярда гривень. А по всій країні – 36 мільярдів! Тобто, місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом як зросла вартість усіх складових тарифу. Уряд обіцяв цю різницю компенсувати, президент давав доручення. Але коштів ми поки так і не дочекалися", – заявив Кличко.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: