fbpx
Сьогодні
Відео, фото 22:59 11 Лис 2023

Із Сектора Гази вийшли ще 11 українців: 145 евакуйованих громадян України прибули до Кишинева

Фото: AP Photo / Hatem Ali

З території Сектора Гази евакуювали вже 214 українців. У ніч проти 11 листопада з анклаву вийшли ще 11 українців. На даний час до аеропорту Кишинева, столиці Молдови, прибули 145 громадян України, яких евакуювали із Сектору Гази.

Як пише Рубрика, про це повідомили посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в етері телемаратону та Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Раніше Євген Корнійчук  повідомив, що в аеропорту Каїра, столиці Єгипту, вже пройшли реєстрацію приблизно 160 громадян України та Молдови, які найближчим часом відлетять першим евакуаційним рейсом до Кишинева.

Загалом посольство отримало приблизно 360 звернень від українських громадян із Сектора Гази, додав Корнійчук. Проте ізраїльська і єгипетська сторони погодили українським дипломатам лише 229 дозволів.

Як пояснив посол, однією з проблем є те, що ще не всі громадяни, які подалися на евакуацію, прибули на південь Гази до пункту пропуску "Рафах", що кордоном із Єгиптом.

Корнійчук також зазначив, що до України по допомогу з евакуацією своїх громадян зверталися дипломати зі:

  • Швейцарії,
  • Угорщини,
  • Болгарії,
  • Польщі.

Згодом Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що до аеропорту Кишинева, столиці Молдови, прибули 155 людей, яких евакуювали із Сектору Гази. Серед них — 145 громадян України.

Евакуацією займалися ГУР та Міністерство закордонних справ України. Окрім українців, вдалося евакуювати ще 9 громадян Молдови та одного палестинця.

Серед евакуйованих ― багато сімей із дітьми.

Фото: ГУР

Фото: ГУР

Також є одна громадянка України з онкологічним захворюванням. Після прибуття до столиці Молдови її негайно доправили каретою швидкої допомоги до одного з пунктів пропуску з Україною, де жінку зустріла бригада українських медиків та довезла до лікарні в Одесі.

Фото: ГУР

Фото: ГУР

Що відомо про українців в Ізраїлі

Як писала  Рубрика, спочатку повідомляли після нападу терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа дві громадянки нашої країни загинули.

Раніше, 11 жовтня, у МЗС повідомляли, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, що українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

Станом на 18 жовтня було відомо, що загинули 23 українці внаслідок терористичних атак угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Четвертий евакуаційний борт з 79 громадянами України вилетів з Тель-Авіва до румунського Бухареста. Повідомляється, що борт вилетів з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) 19 жовтня о 22:30 за місцевим часом.

8 листопада Президент Володимир Зеленський поінформував, що Україна успішно евакуювала першу групу з 43 українців із сектору Гази.

9 листопада він повідомив, що із сектору Гази евакуювали вже 89 українців.

10 листопада повідомлялось, що за минулу добу Україна евакуювала з сектору Гази ще 160 своїх громадян та 9 громадян Молдови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: