fbpx
Сьогодні
14:43 08 Жов 2023

Посольство: в Ізраїлі загинули двоє громадян України

English version here

В Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в посольстві України в Ізраїлі.

Також там зазначили, що інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти поки що відсутня.

"Посольство України отримало підтвердження від поліції Ізраїлю щодо загибелі двох громадян України. Вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих. Інформація про наявність громадян України серед поранених або зниклих безвісти наразі відсутня", – пояснили у посольстві.

Своєю чергою речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко також підтвердив цю інформацію.

Загиблими виявилися дві жінки, які тривалий час проживали в країні. Їхні тіла намагаються повернути в Україну.

"Маємо підтверджену інформацію про загибель двох українок в Ізраїлі. Обидві громадянки тривалий час проживали в країні. Консули надають необхідну консульську допомогу, підтримують зв'язок із родичами", – зазначив він.

Варто зазначити, вчора президент Володимир Зеленський заявив, що в Ізраїлі могла загинути українка. Проте інформацію перевіряли.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Центр і південь Ізраїлю з ранку 7 жовтня перебували під сильним ракетним обстрілом на тлі тривалої та широкомасштабної атаки. З сектора Газа випущено понад 2200 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у зверненні до ізраїльтян на тлі атаки з сектора Газа на Ізраїль заявив, що країна перебуває "у стані війни".

Для українців в Ізраїлі випустило рекомендації посольство України.

Президент України Володимир Зеленський засудив напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. А Бразилія скликає Раду безпеки ООН через ситуацію в Ізраїлі.

Ізраїльська сторона на тлі нападу терористів ХАМАС припиняє подачу електроенергії до сектору Газа.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: