fbpx
Сьогодні
09:50 09 Жов 2023

У МЗС розповіли про можливу загибель двох українців біля Гази та про врятованого хлопчика

Українські дипломати успішно евакуювали із міста Сдерот неповнолітнього громадянина України. Хлопчик отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС в Ізраїлі. За минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на представника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

В даний час дитина знаходиться в безпечному місці під опікою посольства – хлопчику було надано медичну та психологічну допомогу.

"Українські дипломати провели успішну рятувальну операцію – вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків", – розповів представник МЗС.

Крім того, зазначив він, вдалося розшукати п'ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю.

"Водночас з'явилася інформація про можливу загибель інших двох українців поблизу Сектору Газа. Перевіряємо", – повідомив Ніколенко.

Усього за минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян. Відомство фіксує масове скасування авіарейсів.

Представники міністерства шукають рішення для допомоги громадянам України виїхати з Ізраїлю.

У МЗС отримали інформацію про можливу загибель українця в секторі Газа – зараз відомство очікує на офіційне підтвердження.

Дипломатична установа в Рамаллі підтримує постійний зв'язок з українською спільнотою.

"Розробляємо потенційні евакуаційні маршрути", – каже Ніколенко.

Нагадаємо, що після нападу 8 жовтня терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа в МЗС України підтвердили, що дві громадянки нашої країни загинули внаслідок бойових дій.

"Посольство України отримало підтвердження від поліції Ізраїлю щодо загибелі двох громадян України. Вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих", – пояснили у посольстві.

Як заявив президент Володимир Зеленський 8 жовтня, понад 100 українців, які перебувають в Ізраїлі, звернулися по допомогу до посольства.

За його словами, українське посольство та поліція Ізраїлю співпрацюють для з'ясування деталей про українців, які опинилися в районах бойових дій та обстрілів.

"Посольство, всі наші дипломати разом з розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям. Вже є більше 100 звернень в посольство від наших громадян. Встановлено місцезнаходження 5 наших людей на півдні Ізраїлю", – повідомив Зеленський.

Президент вчергове закликав українців, які залишаються в Ізраїлі, бути уважними та виконувати інструкції місцевих сил безпеки.

Для отримання додаткової інформації потрібно слідкувати за сайтом командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації українцям необхідно звернутися до Посольства України в Ізраїлі за телефоном екстреного зв'язку: + 972-546-676-782; української дипустанови в м. Рамалла за телефоном: +972-59-823-93-99.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: