fbpx
Сьогодні
22:13 11 Лис 2023

Умєров переговорив з главою Пентагону: говорили про актуальні потреби України

Фото: facebook/rustemumerov

Міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонні переговори з главою Пентагону Остіном Ллойдом. Зокрема, вони обговорили актуальні потреби України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення Умєрова в Facebook.

"Вранці розмовляв з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Під час нашої розмови Росія атакувала Київ балістичними ракетами. Принагідно подякував міністру Остіну за надані США системи протиповітряної оборони", – заявив він.

Умєров додав, що під час розмови проінформував Остіна про поточну ситуацію на фронті та актуальні потреби України.

Крім того, вони обговорили конкретні кроки, які збираються зробити, щоб забезпечити перемогу України.

Допомога США Україні

Нагадаємо, що 20 жовтня Білий дім запросив у Конгресу майже $106 мільярдів для України, Ізраїлю та інших пріоритетних сфер.

Запит для України включає $61,4 млрд, зокрема $44,4 млрд на постачання обладнання Пентагону, поповнення запасів зброї та іншу військову підтримку.

Пізніше новий речник Палати Представників США Майк Джонсон запропонував не об'єднувати в один пакет нову допомогу Україні та Ізраїлю. Він хоче, щоб у Палаті представників голосували за такі ініціативи окремо.

Додамо, що 2 листопада Джонсон анонсував внесення на розгляд Конгресу пакета, до якого увійде фінансування допомоги Україні та захисту кордонів.

Нагадаємо, на початку вересня уперше Сполучені Штати оголосили про передачу Україні активів, конфіскованих в російських підсанкційних олігархів.

А 8 листопада Комітет із закордонних справ палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки більшістю голосів підтримав двопартійний та двопалатний законопроєкт про використання заморожених російських активів для допомоги Україні.

Окрім того, 3 листопада, Сполучені Штати Америки виділили новий пакет військової допомоги для України. Його загальна вартість становить 425 млн доларів.

"Допомога в забезпеченні безпеки України – це розумна інвестиція в нашу національну безпеку. Це допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні та стримує потенційну агресію в інших місцях, водночас зміцнюючи нашу оборонно-промислову базу і створюючи висококваліфіковані робочі місця для американського народу", – написали в Пентагоні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: