fbpx
Сьогодні
Відео 19:58 11 Лис 2023

Український прапор підняли прикордонники в селі Тополі на Харківщині

Фото: facebook com NGUmainpage

Прикордонники підрозділу "Сталевий кордон" підняли прапор України в селі Тополі, яке розташоване в "сірій зоні" Харківської області.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Як розповіли в прикордонній службі, бійці підрозділу "Сталевий кордон" сходили в населений пункт Тополі, розташований під кордоном з російською федерацією у так званій "сірій зоні".

Там військовослужбовці підняли український прапор та записали відео.

"Нагадуємо ворогові, хто є господарями на нашій землі", – наголосили в ДПСУ.

На мапі сервісу Deepstate можна побачити, що населений пункт Тополі, в якому прикордонники підняли український прапор, розташований приблизно за 2 кілометри від лінії зіткнення та приблизно за 5 кілометрів від російського кордону.

Ситуація на Харківщині

Майже вся захоплена з 24 лютого росіянами територія Харківської області була звільнена з-під окупації в результаті тогорічного осіннього контрнаступу ЗСУ. Але під контролем росіян все ще залишається невелика частина території області.

Крім того, росіяни намагаються знову захопити місто Куп'янськ – важливий залізничний вузол. Окупанти ведуть постійні штурми в напрямку міста, нещодавно начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов прогнозував, що атаки ворога можуть посилитися.

Нагадаємо, через небезпечні умови у п'яти громадах Куп'янського району Харківської області запровадили примусову евакуацію дітей: 275 неповнолітніх та їх родини із 66 населених пунктів планують перевезти в більш надійні місця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: