fbpx
Сьогодні
09:24 16 Жов 2023

Другий евакуаційний рейс з українцями вилетів з Ізраїлю

Фото: facebook.com/UkraineInIsrael

Зі 155 українцями на борту з Тель-Авіва до міста Клуж (Румунія) вилетів другий евакуаційний літак.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook посольства України в Ізраїлі.

Як повідомили у посольстві, 16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

"Посольством надано сприяння співвітчизникам з оформленням необхідних процедур та документів для вильоту. Ми продовжуємо працювати над пошуком усіх можливих варіантів для подальшої евакуації громадян України", – зазначили у відомстві.

Після нападу 7 жовтня терористів ХАМАС на Ізраїль в МЗС України повідомляли про те, що наші громадяни також є серед загиблих та постраждали.

Україна працює над евакуацією громадян. Зокрема, було розповсюджено 200 квитків на перший евакуаційний рейс, та вже готується другий.

Крім того, українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

В МЗС повідомили, що через напад терористів ХАМАС на Ізраїль загинуло щонайменше 11 громадян України.

14 жовтня з Тель-Авіва до Бухареста з Тель-Авіва до Бухареста вилетів перший евакуаційний літак з українцями на борту. На борту знаходилося 207 громадян України, серед яких 63 – діти.

Довідка

Держсекретар США Ентоні Блінкен анонсував відкриття КПП "Рафах" у Єгипті для евакуації громадян із сектору Гази.

"Рафах буде відкрито. Ми разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими країнами створюємо механізм, який дасть змогу доставити допомогу і доставити її тим, хто її потребує", – заявив Блінкен після зустрічі з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ель-Сісі.

Блінкен, який зустрічався з різними регіональними лідерами, включно з лідерами Саудівської Аравії, Бахрейну та Об'єднаних Арабських Еміратів, сказав, що мав "дуже хороші розмови" як з ель-Сісі, так і зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Він додав, що всі країни, з якими він спілкувався, поділяють мету Білого дому – запобігти ескалації і забезпечити допомогу цивільному населенню, яке опинилося в секторі Гази.

"Це важкий і складний час, але я чув, що всі країни сповнені рішучості подолати його, пройти через нього і зробити це разом", – сказав Блінкен.

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію.  Унаслідок атаки загинули понад 1300 ізраїльтян, більше сотні людей бойовики захопили у заручники.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

За даними ООН, понад 423 тисячі мешканців сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як Ізраїль наказав їм евакуюватися.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: