fbpx
Сьогодні
15:54 18 Жов 2023

Посол: в Ізраїлі зросла кількість загиблих українців до 23 осіб

English version here

Станом на 18 жовтня уже загинули 23 українці внаслідок терористичних атак угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський у Telegram.

Як зауважив дипломат, Україна на другому місці після США за кількістю іноземних громадян, які загинули внаслідок атаки ХАМАС.

"Згідно з оновленими даними, 23 громадян України загинули внаслідок нападу терористів. За кількістю загиблих іноземних громадян Україна на другому місці (після США)", написав Бродський у дописі.

статистика загиблих в Ізраїлі

Фото: Телеграм / Ambassador Brodsky

Що відомо про українців в Ізраїлі

Як писала  Рубрика, спочатку повідомляли після нападу терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа дві громадянки нашої країни загинули.

Раніше, 11 жовтня, у МЗС повідомляли, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

В МЗС розповіли, що близько 700 українців не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси, а 170 громадян хотіли б евакуюватися з Сектора Газу.

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

Нагадаємо, що українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

14 жовтня з Тель-Авіва до Бухареста з Тель-Авіва до Бухареста вилетів перший евакуаційний літак з українцями на борту. На борту знаходилося 207 громадян України, серед яких 63 – діти.

16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: