fbpx
Сьогодні
10:59 20 Жов 2023

Вибух у православній церкві в секторі Гази: є жертви

Фото: АА

Внаслідок вибуху в православній церкві на території сектору Гази, загинули кілька людей.

Про це пише Daily Mail, передає Рубрика.

"Газа-сіті знову зазнало руйнувань, коли кілька людей, які знайшли притулок у грецькій православній церкві, загинули унаслідок вибуху", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що зведена у 12-му столітті церква святого Порфірія зазнала удару, що спричинив "значні руйнування".

Наразі відомо про двох загиблих жінок та багатьох поранених.

Терористи ХАМАСу поклали відповідальність за удар по церкві на Ізраїль, однак перевірити цю інформацію поки не вдалося.

Також повідомляється, що армія Ізраїлю завдала кілька ударів по об'єктах Хезболли в Лівані.

"У відповідь на запуск Хезболлою протитанкових ракет через кордон протягом дня, Сили оборони завдали кілька ударів по інфраструктурі Хезболли, в тому числі спостережних пунктах",заявили у Силах оборони Ізраїлю.

Зазначається, що ізраїльські літаки також "вразили трьох терористів, які намагалися запустити протитанкові ракети у напрямку Ізраїля".

Як повідомляла Рубрика, раніше палестинська сторона звинуватила Ізраїль в ударі по лікарні Аль-Ахлі у секторі Гази, внаслідок якого, за даними ХАМАС, загинули сотні людей. Водночас ізраїльські військові відкинули відповідальність за цю атаку.

Як заявили в Армії оборони Ізраїлю, удар по лікарні в секторі Гази стався внаслідок збою при запуску ракети бойовиками "Ісламського джихаду".

Що відомо про українців в Ізраїлі

Як писала  Рубрика, спочатку повідомляли після нападу терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа дві громадянки нашої країни загинули.

Раніше, 11 жовтня, у МЗС повідомляли, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

В МЗС розповіли, що близько 700 українців не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси, а 170 громадян хотіли б евакуюватися з Сектора Газу.

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

Нагадаємо, що українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

14 жовтня з Тель-Авіва до Бухареста з Тель-Авіва до Бухареста вилетів перший евакуаційний літак з українцями на борту. На борту знаходилося 207 громадян України, серед яких 63 – діти.

16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

Станом на 18 жовтня уже загинули 23 українці внаслідок терористичних атак угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: