fbpx
Сьогодні
20:57 18 Жов 2023

США запровадили санкції проти ключових членів ХАМАС та їхніх посередників

Сьогодні, 18 жовтня, Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження санкцій проти десяти ключових членів угруповання ХАМАС, а також посередників, які надавали підтримку цій організації.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, повідомляє Рубрика.

"США запроваджують санкції проти десяти ключових членів терористичної групи ХАМАС, оперативників і фінансових посередників у Газі та інших країнах. Ці люди підтримували ХАМАС та інші терористичні організації, дозволяючи ХАМАСу здійснювати теракти та атаку на Ізраїль", — йдеться у заяві.

Ентоні Блінкен підкреслив, що обмеження спрямовані проти бойовиків та мереж їхньої підтримки, а не проти пересічних палестинців. Держсекретар США наголосив, що лише ХАМАС несе відповідальність за бійню, вчинену проти народу Ізраїлю і додав, що бойовик повинні негайно звільнити всіх заручників, які перебувають у полоні.

"США не обмежуватимуть себе у використанні всіх інструментів, які є в нашому розпорядженні, щоб перешкодити терористичній діяльності ХАМАС", — наголосив Блінкен.

У пресрелізі міністерства фінансів США йдеться, що санкції запроваджено проти людей, які керують активами в таємному інвестиційному портфелі ХАМАС, фінансового посередника з Катару, який має тісні зв'язки з іранським режимом, ключового командира ХАМАСу, а також біржі віртуальних валют у Газі та її оператора.

Події в Їзраїлі

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію.  Унаслідок атаки загинули понад 1300 ізраїльтян, більше сотні людей бойовики захопили у заручники.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

За даними ООН, понад 423 тисячі мешканців сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як Ізраїль наказав їм евакуюватися.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: