fbpx
Сьогодні
Відео 09:59 18 Жов 2023

ХАМАС заявив, що Ізраїль ударив по лікарні в Секторі Гази: ЦАХАЛ звинувачує бойовиків у невдалому запуску ракети

Фото: AP Photo / Abed Khaled

Бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль вдарив по лікарні аль-Ахлі Араб у Секторі Газа, де ймовірно загинули від 200 до 300 людей, водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ повідомляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Як інформує Рубрика про це повідомляють Міністерство охорони здоров'я ХАМАСTimes Of Israel, Ізраїльський телеканал "i24", OSINT-аналітик David Lisovtsev

Міністерство охорони здоров'я ХАМАСу повідомило, що у вівторок Ізраїль авіаударом влучив у лікарню Газа, переповнену пораненими.

Відомство повідомило, що могло загинути щонайменше 500 людей, ще сотні перебувають під завалами.

Водночас за повідомленнями палестинського МОЗ, у лікарні загинули щонайменше 200 людей.

Речник ізраїльської армії заявив, що триває розслідування щодо цієї інформації. Увечері ЦАХАЛ звинуватив у запуску ракети палестинське угруповання "Ісламський Джихад".

Ізраїльський телеканал "i24" повідомив, що це міг бути наслідок невдалого запуску ракети зі сторони ХАМАСу.

Такої ж думки OSINT-аналітики, які припускають, що на кадрах із Гази, наймовірніше, приземлення ракети ХАМАС, а не наслідки авіаційного удару ЦАХАЛ.

Глава палестинської адміністрації Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу по жертвах удару по лікарні.

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Єгипет, Йорданія та Туреччина звинуватили Ізраїль у вибуху в лікарні.

Президент Ізраїль Ісаак Герцог назвав звинувачення в тому, що його країна завдала удару по лікарні в Газі, "кривавим наклепом".

Згодом МЗС Ізраїлю опублікувало відео з трансляції Al Jazeera, у яку потрапив момент, коли "Ісламський джихад" запустив ракету, яка дала осічку та влучила в лікарню в Газі, убивши сотні людей.

Президент США Джо Байден заявив, що він обурений вибухом у лікарні сектора Гази. Однак він нікого в ньому не звинуватив.

"Я обурений і глибоко засмучений вибухом в арабській лікарні Аль-Ахлі в Газі та жахливою загибеллю людей", — йдеться в заяві Байдена.

Глава Білого дому заявив, що "одразу після отримання цієї новини" він поговорив із королем Йорданії Абдаллою II і прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Він додав, що доручив своїй команді з національної безпеки "продовжити збір інформації про те, що саме сталося".

Події в Їзраїлі

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію.  Унаслідок атаки загинули понад 1300 ізраїльтян, більше сотні людей бойовики захопили у заручники.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

За даними ООН, понад 423 тисячі мешканців сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як Ізраїль наказав їм евакуюватися.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: