fbpx
Сьогодні
17:31 05 Жов 2023

Зеленський зустрівся з президентом Франції: говорили про посилення ППО і не тільки

Фото: witter.com/ZelenskyyUa

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 5 жовтня, зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням заяву главу України у Telegram.

За його словами, це була сильна зустріч з Макроном. Вони обговорили зміцнення протиповітряної оборони України, а також безпеки Одеської області та Чорного моря.

Зеленський уточнив, що це є критично важливим для стабільності всієї нашої Європи та світу.

"Ми разом працюємо над цією метою. Всі наші попередні домовленості щодо зміцнення оборони України втілюються в життя. Буде ще більше хороших новин для наших воїнів. Дякую президенту Макрону та французькому народу за тверду й постійну підтримку України", – сказав президент Зеленський.

Візит Зеленського до Іспанії

Нагадаємо, що 5 жовтня в Іспанії проходить третій саміт Європейської політичної спільноти, який відвідають близько 50 глав держав, урядів та інститутів Євросоюзу.

Це друга зустріч ініційованого Францією нового формату європейської співпраці. Перша зустріч Європейської політичної спільноти проходила 1 червня у Молдові, поблизу Кишинева.

Президент України Володимир Зеленський також прибув до іспанської Гранади для участі в саміті Європейської політичної спільноти. 

Там Глава держави поспілкувався з пресою. Журналісти запитали у нього чи хвилюють його новини зі США щодо допомоги Україні. Український лідер розповів, що під час візиту до США чув запевнення у повній підтримці України від президента Джо Байдена.

На полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом єдність Європи та посилення українських військових.

Також Зеленський, під час візиту до Іспанії, зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Порушили питання майбутньої допомоги Україні й не тільки.

Окрім того, Володимир Зеленський під час візиту до Іспанії  вперше зустрівся з прем'єр-міністром Вірменії Ніколою Пашиняном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: