fbpx
Сьогодні
13:41 05 Жов 2023

Зеленський та Санчес під час зустрічі обговорили підсилення українських Збройних сил

English version here

Фото: З відкритих джерел

5 жовтня, на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом єдність Європи та посилення українських військових.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

"Результативна зустріч із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом", – зазначив український лідер.

Зокрема Зеленський та Санчес обговорили новий пакет оборонної підтримки. Він буде містити:

  • додаткові засоби ППО,
  • артилерію,
  • антидронові системи.

Як зауважив Президент, також були обговорені питання надання Україні енергетичного обладнання перед зимовим періодом та робота і захист зернового коридору.

А також подякував Санчесу за підтримку щодо вступу України до Євросоюзу.

"Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення", зазначив український лідер

Зеленський також подякував за підтримку й чітке засудження російської агресії Премʼєр-міністру та всьому іспанському суспільству.

Своєю чергою Педро Санчес заявив про солідарність з Україною не лише влади Європи, а й суспільств країн континенту.

"Солідарність, єдність і, звісно ж, уся підтримка не лише європейського уряду, а й наших суспільств. Я думаю, що всі європейці підтримують Володимира Зеленського і його країну. І звісно, ми готові підтримати і підтримувати до кінця цієї війни", – сказав він.

Санчес заявив, що думає про реформу, яка забезпечить фінансове підґрунтя для спрямування всіх ресурсів на допомогу та підтримку України в найближчі роки.

"Ми дуже пишаємося і для нас велика честь бачити Володимира Зеленського тут, у Гранаді, з нами", – резюмував він.

Що відомо про саміт Європейської політичної спільноти, що проходить у Іспанії

Нагадаємо, що 5 жовтня в Іспанії проходить третій саміт Європейської політичної спільноти, який відвідають близько 50 глав держав, урядів та інститутів Євросоюзу.

Це друга зустріч ініційованого Францією нового формату європейської співпраці. Перша зустріч Європейської політичної спільноти проходила 1 червня у Молдові, поблизу Кишинева.

Президент України Володимир Зеленський також прибув до іспанської Гранади для участі в саміті Європейської політичної спільноти. 

Там Глава держави поспілкувався з пресою. Журналісти запитали у нього чи хвилюють його новини зі США щодо допомоги Україні. Український лідер розповів, що під час візиту до США чув запевнення у повній підтримці України від президента Джо Байдена.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: