fbpx
Сьогодні
Відео, фото 16:07 05 Жов 2023

Зеленський і Мелоні обговорили наступний пакет допомоги Україні: військова допомога, ППО й не тільки

Фото: Офіс Президента

Під час візиту до Іспанії президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Порушили питання майбутньої допомоги Україні й не тільки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал президента.

Під час зустрічі:

  • президент подякував Італії за принципову й послідовну підтримку в захисті свободи України;
  • порушили питання перебігу українського контрнаступу й першочергових оборонних потреб країни;
  • обговорили наступний пакет військової допомоги з боку Італії, зокрема шляхи посилення протиповітряної оборони України.

"Також зосередилися на ключових викликах європейській безпеці, таких як гібридні загрози Росії. Ми повинні захистити наш континент від перетворення Росією продовольства, енергії, міграції й інших проблем на зброю", – додав президент.

За словами Володимира Зеленського, захист України від російської агресії означає й захист Європи від усіх загроз й дестабілізацій, які провокує країна-терорист. Зокрема, це стосується й Африки, де росія дестабілізує цілі країни.

"Ми також обговорили майбутнє головування Італії у G7. Вдячний Джорджі за підтвердження того, що підтримка України буде топовим пріоритетом Італії. Також подякував за готовність Італії взяти патронат над відновленням Одеси", – написав Володимир Зеленський.

Фото: Офіс Президента

Візит Зеленського до Іспанії

Нагадаємо, що 5 жовтня в Іспанії проходить третій саміт Європейської політичної спільноти, який відвідають близько 50 глав держав, урядів та інститутів Євросоюзу.

Це друга зустріч ініційованого Францією нового формату європейської співпраці. Перша зустріч Європейської політичної спільноти проходила 1 червня у Молдові, поблизу Кишинева.

Президент України Володимир Зеленський також прибув до іспанської Гранади для участі в саміті Європейської політичної спільноти. 

Там Глава держави поспілкувався з пресою. Журналісти запитали у нього чи хвилюють його новини зі США щодо допомоги Україні. Український лідер розповів, що під час візиту до США чув запевнення у повній підтримці України від президента Джо Байдена.

На полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом єдність Європи та посилення українських військових.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: