fbpx
Сьогодні
19:55 28 Вер 2023

Зеленський та міністр збройних сил Франції обговорили спільне виробництво зброї

English version here

Фото: Офіс Президента

28 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром збройних сил Франції Себастьєном Лекорню, який перебуває з візитом в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Глави держави.

Як повідомляють, під час зустрічі український президент і французький міністр детально обговорили подальші кроки з посилення обороноздатності України за підтримки Франції, зокрема можливості започаткування спільного виробництва певних видів озброєння.

Також Зеленський відзначив ефективність наданої Францією військової допомоги, зокрема:

  • зенітно-ракетних комплексів SAMP/T,
  • самохідних артилерійських установок Caesar,
  • далекобійних ракет SCALP-EG.

Окрім того, як зазначають у пресслужбі, Зеленський відзначив усебічну допомогу Україні з боку Франції. Він високо оцінив особисту роль президента Еммануеля Макрона в підтримці міжнародних ініціатив України та ухваленні рішень щодо зміцнення українських сил оборони.

"Хочу окремо подякувати президенту Франції Макрону за те, що всі наші домовленості дали потужний результат у вигляді зміцнення української армії", – сказав він.

Зауважують, що окрему увагу сторони приділили посиленню української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Відмітимо, що під час зустрічі Володимир Зеленський також вручив Себастьєну Лекорню орден "За заслуги" ІІ ступеня – за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Зеленський міністр оборони Франції Лекорню

Фото: Офіс Президента

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні, 28 вересня, до Києва з неоголошеним візитом прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Під час зустрічі сторони обговорили також захист від російського терору, посилення тиску на росію та зміцнення повітряного щита України. Зокрема, мова йшла про можливість постачання додаткових систем ППО державами – членами НАТО.

Окрім того, Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів із Єнсом Столтенбергом у Києві заявив, що "лише питання часу, коли Україна де-юре стане членом НАТО".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: