fbpx
Сьогодні
18:25 29 Вер 2023

Понад 1000 кущів калини на честь загиблих військових висадили учні з різних областей України

Марфівська філія "Ліцею №1 Долинської міської ради", Кіровоградська область "Меморіал"

Напередодні Дня захисників та захисниць України, який відзначають 1 жовтня, понад тисячу кущів калини висадили школярі разом з батьками та освітянами на подвір'ях закладів освіти. Кожен кущ символізує конкретну людину, яка загинула за Україну та дотична до цього конкретного закладу.

Про це йдеться в пресрелізі платформи пам'яті "Меморіал", яка ініціювала акцію, повідомляє Рубрика.

Алеї з'явилися майже у всіх областях України, участь в акції взяли 122 заклади освіти, загалом вдалося висадити 1144 саджанці.

"Для нашої команди дуже важливо, що співтворцями цієї акції стали тисячі українців, яким не байдужа пам'ять про Героїв … Сьогодні як ніколи нам варто триматися разом, підтримувати тих, хто переживає горе втрати, берегти пам'ять заради майбутнього", — зазначила шеф-редакторка "Меморіалу" Анастасія Абрамець.

Зокрема, саджанці висадили у Сновському ліцеї №1, що на Чернігівщині. Це прикордонна громада, яка одна з перших зустрічала російських окупантів 24 лютого 2022 року і зараз страждає від обстрілів прикордоння.

"На захист територіальної цілісності нашої держави стало багато жителів нашого міста, зокрема і випускників ліцею. На жаль, 9 з них вже загинули. Для збереження пам'яті про них ми взяли участь у цій акції", — поділилася заступниця директора з виховної роботи ліцею Яна Биша.

Сновський ліцей №1, Чернігівська область
"Меморіал"

Саджанці висаджували й у Кіровоградської області, зокрема у Марфівській філії "Ліцею №1 Долинської міської ради".

"Ми долучилися до акції, адже це вшанування пам'яті про загиблих захисників, виховання у дітей патріотизму поваги до чужої праці, любові до своєї землі, гордості за Героїв України", — прокоментувала заступниця завідувача філії Олександра Криуліна.

Також до акції долучилася Донецька область. Алею пам'яті висадили у Білозерській загальноосвітній школі І-III ступенів №18. Під час акції на подвір'ї школи зібралися учні, вчителі, рідні загиблих військових та представники місцевої влади.

"Лише спільними зусиллями ми зможемо вшанувати пам'ять загиблих Героїв та підтримати тих, хто втратив близьких, залучити дітей — наше майбутнє — до важливої ініціативи", — сказала директорка школи Тетяна Новомлинець.

Команда платформи "Меморіал" сподівається продовжити акцію і в наступному році, щоби з часом вшанувати кожну людину, які поклала життя за Україну, й залучити якнайбільше молоді до збереження пам'яті.

Нагадаємо, в Україні з нагоди Дня захисників та захисниць, 1 жовтня, по всій країні відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

Також повідомлялось, що у МКІП запропонували облаштувати військове кладовище поруч із Биківнянськими могилами.

Своєю чергою, Київрада виділила земельну ділянку для розташування меморіального військового кладовища у Биківні. Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів.

Як писала Рубрика, будівництво Національного військового меморіального кладовища буде відбуватися в кілька етапів, а вже першу чергу планують ввести в експлуатацію до кінця цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: