fbpx
Сьогодні
14:27 19 Вер 2023

Проєкт "Мирна школа" проведе вебінар для вчителів: у чому рішення

21 вересня відбудеться онлайн-вебінар для вчителів від проєкту "Мирна школа", на якому розповідатимуть вчителям як налагодити комфортну та безпечну атмосферу у класі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на проєкт "Мирна школа".

У чому проблема?

Під час повномасштабної війни діти, як і дорослі, переживають сильний стрес і перебувають у постійному напруженні. Водночас вони продовжують відвідувати освітні заклади, як і раніше, та брати активну участь у соціумі школи.

Через ці негативні чинники стає складніше підтримувати спокійну атмосферу у класі: учасники освітнього процесу частіше стикаються з конфліктами, поляризацією та радикальністю. Така атмосфера безумовно впливає на якість передачі та отримання знань, що виливається у формування небажання вчитися та, наприклад, ходити до школи.

"Школа — це середовище, що має бути чутливим до психологічного здоров'я дітей. Вчитель відіграє важливу роль в організації добробуту та комфорту в освітньому просторі, підтримці учнів і навчанні їх справлятися з життєвими стресами та академічним навантаженням", — коментує Надія Лунченко, спікерка вебінару.

Яке рішення?

Існують способи налагодити комфортну та безпечну атмосферу у класі, за допомогою яких педагоги зможуть значно покращити освітній процес.

21 вересня о 17:00 відбудеться відкритий онлайн-вебінар, який буде корисним вчителям та іншим спеціалістам, які працюють з дітьми, на тему "Створення вчителем на уроці зцілюючого освітнього середовища".

Під час заходу спікерка Надія Лунченко, завідувачка лабораторії прикладної психології освіти УНМЦ, кандидатка психологічних наук, поділиться власним досвідом і результатами досліджень щодо того як налагодити комфортну та безпечну атмосферу у класі.

Як це працює?

Надія Лунченко надасть учасникам події поради, як в умовах повномасштабної війни зберігати психологічну безпеку у класі та допомагати учням боротися з напруженням.

Під час вебінару спікерка поділиться знаннями про те, що таке "зцілюючі" технології комунікації, як використовувати цю методику, а також інструментами, які стануть у пригоді під час віддаленого та очного навчання.

Щоб взяти участь у відкритому вебінарі від освітнього проєкту "Мирна школа", необхідно зареєструватися через форму за посиланням.

Довідка

"Мирна школа" — це інтегрована та комплексна модель побудови взаємовідносин і комунікації в освітньому закладі, метою якої є формування і підвищення стресостійкості, розвиток самоусвідомлення і чутливості до багатоманіття у шкільному середовищі.

Унікальністю Моделі є те, що вона побудована на основі відновного підходу, отримала схвалення від Міністерства освіти і науки України як освітній експеримент всеукраїнського рівня та рекомендована до застосування.

Нагадаємо, що Міністерство відновлення розробило посібник для спорудження укриттів у дитсадках та школах

Окрім того, у вересні 2023 року 33 студенти, які протягом 2022-2023 академічного року навчалися на магістерських програмах Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК), розпочали навчання в одному з найбільших та найінноваційніших університетів США – Arizona State University (ASU).

Також, у Києві з 26 по 29 вересня відбудеться карʼєрний фестиваль JOB EXPO, на якому всі бажаючі зможуть втілити мрії про найкращу роботу та побудувати плани на майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: