fbpx
Сьогодні
14:45 23 Бер 2023

У МКІП пропонують облаштувати військове кладовище поруч із Биківнянськими могилами

Створення Національного військового меморіального кладовища на території поруч із Бикивнянськими могилами під Києвом може бути найшвидшим шляхом для відкриття такого меморіального місця вшанування пам'яті полеглих українських захисників.

Про це зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

"У нас є Національний комплекс "Биківнянські могили", заповідник, який стоїть на виїзді з Києва на Броварському шосе. Це місце пам'яті, місце загибелі розстріляних сталінськими репресіями українців, поляків. Ми думаємо, що цілком доречно поруч, не там, де знаходиться заповідник, а поруч, там досить великі є дві ділянки в лісі, створити і місце пошани наших загиблих військових", – сказав Ткаченко.

За його словами, заповідник перебуває у віданні МКІП, тому найшвидше вдасться вирішити питання із землевідведенням.

Міністр також запевнив, що інші країни вже мають приклади облаштування таких місць у лісі, які не порушують екологію.

Ткаченко вважає, що у разі схвалення проєкту вже восени може бути реалізовано перший етап будівництва кладовища.

У свою чергу, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна пояснила, що для затвердження проєкту потрібне громадське обговорення і згода.

Довідка

У травні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається створення Національного військового меморіального кладовища. Зокрема, цим законом передбачено, що Національне військове меморіальне кладовище є об'єктом права державної власності та не підлягає приватизації або передачі в оренду.

Питання про відведення земельної ділянки для розміщення на ній Національного військового меморіального кладовища вирішується відповідно до Земельного кодексу України.

Замовником будівництва Національного військового меморіального кладовища є центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни. Будівництво Національного військового меморіального кладовища здійснюється за рахунок коштів державного бюджету відповідно до закону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: