fbpx
Сьогодні
09:20 12 Вер 2023

У столиці до кінця року планують відкрити першу чергу Національного військового меморіального кладовища

Будівництво Національного військового меморіального кладовища буде відбуватися в кілька етапів, а вже першу чергу планують ввести в експлуатацію до кінця цього року.

Про це повідомили у Міністерстві у справі ветеранів, пише Рубрика.

Як повідомляють, у першій черзі заплановано побудувати:

  • сектор традиційних поховань,
  • колумбарій,
  • площу, де буде відбуватися прощання з Воїнами,
  • необхідні споруди для організації поховань.

На цей час для визначення генерального проектувальника вже оголосили відкритий тендер.

Як відомо, кладовище розташовуватиметься в межах Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області на території вздовж автомобільної дороги М05 "Київ – Одеса". Земельна ділянка перебуває в державній власності та має загальну площу понад 200 гектарів.

Нагадаємо, що раніше повідомляли, що будівництво Національного військового меморіального кладовища розпочнеться на земельній ділянці розміром майже 270 гектарів на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області у листопаді цього року.

Як розповів заступник директора державної установи "Національне військове меморіальне кладовище" Ярослав Старущенко, вибір місця розташування для будівництва Національного військового меморіального кладовища відбувався за декількома критеріями:

  • загальна площа ділянки повинна бути понад 100 га (з урахуванням дотриманням санітарних норм при будівництві кладовища);
  • зручна ручна локація зі зручним транспортним сполученням;
  • має бути налагоджений рух громадського транспорту;
  • місце має бути зручним для близьких та рідних, а також повинні бути відповідні умови для прийому іноземних делегацій та поважних гостей, проведення церемоніалу;
  • земельна ділянка має бути придатною для проведення будівельних робіт за загальнобудівельними параметрами.

Що відомо про створення Національного військового меморіального кладовища

Нагадаємо, що у МКІП запропонували облаштувати військове кладовище поруч із Биківнянськими могилами.

Своєю чергою, Київрада виділила земельну ділянку для розташування меморіального військового кладовища у Биківні. Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів.

Окрім того, у столиці на військовому меморіальному кладовищі планують побудувати крематорій.

Ми також писали, що у Верховній раді вже зареєстрований законопроєкт щодо забезпечення розміщення Національного військового меморіального кладовища в місті Києві.

19 серпня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд прискорить терміни проєктування Національного військового меморіального кладовища на території Гатненської громади Фастівського району Київської області.

У Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" заявили, що побудувати військове меморіальне кладовище в Биківні у стислі терміни неможливо. Ділянка, визначена під кладовище, потребує ретельних археологічних досліджень з пошуковими та ексгумаційними роботами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: