fbpx
Сьогодні
10:12 27 Вер 2023

Зеленський анонсував акцію пам'яті: уперше на хвилину зупиниться вся Україна

English version here

Українські прапори на згадку про загиблих воїнів встановлені на Майдані Незалежності у Києві. Серед них — 55 прапорців з написами позивних та датами загибелі українських героїв, що загинули на “Азовсталі”

В Україні з нагоди Дня захисників та захисниць, 1 жовтня, по всій країні відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у Фейсбуці, пише Рубрика.

"9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць", підкреслив Глава держави.

Зеленський нагадав, що цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату День своїх захисників і захисниць – усіх, хто бʼється заради держави, усіх, хто додає сили Україні, усіх, хто віддав своє життя заради України.

"І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців", наголосив Президент.

Глава держави прагне, аби це стало новою традицією в Україні.

Нагадаємо, 14 липня 2023 року Верховна Рада змінила дати трьох свят:

  • Різдво Христове офіційно відзначатиметься в Україні 25 грудня, а не 7 січня.
  • День Української Державності – 15 липня, а не 28 липня.
  • День захисників і захисниць України – 1 жовтня, а не 14 жовтня.

Відповідні зміни вносяться до статті 73 Кодексу законів про працю України.

Окрім того, Президент 16 березня 2022 року підписав указ про щоденну загальнонаціональну хвилину мовчання о 9-ій ранку за загиблими внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, що у МКІП запропонували облаштувати військове кладовище поруч із Биківнянськими могилами.

Своєю чергою, Київрада виділила земельну ділянку для розташування меморіального військового кладовища у Биківні. Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів.

Як писала Рубрика, будівництво Національного військового меморіального кладовища буде відбуватися в кілька етапів, а вже першу чергу планують ввести в експлуатацію до кінця цього року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: