fbpx
Сьогодні
12:21 28 Бер 2024

До Києва приїхали французькі політики: у Раді виступила голова Національної асамблеї Франції

Фото: Телеграм /Ярослав Железняк

До української столиці приїхала делегація французьких політиків. У Верховній Раді виступила голова Національної асамблеї Франції (нижня палата парламенту) Яель Брон-Піве.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Рубрика.

Брон-Піве повідомила, що до Києва приїхали голова фракції соціалістів у Національній асамблеї Франції Валері Рабо та депутат Тома Гассільюд.

За її словами, вони приїхали, "щоб підтвердити підтримку українського народу" з боку Національної асамблеї.

"Приємне прибуття в Україну разом із Валері Рабо, Томасом Гассільюдом і Бенджаміном Хаддадом, щоб підтвердити підтримку Національною асамблеєю українського народу. Дякую, дорогий Руслане Стефанчуку, за теплий прийом!" — йдеться у дописі Браун-Піве.

Як повідомив нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк, голова Національної асамблеї Франції виступила у Верховній раді й під час промови заявила, що як європейка, вона відчуває "велику гордість" за українських парламентарів.

"Бо реформуючись і борючись з корупцією, ви не ухвалюєте закони для Євросоюзу. Ви змінюєте свою країну, щоб відігравати важливу роль в європейській родині. Навіть в складній ситуації вам треба зберігати важливість демократичних інституцій. Особливо коли російська пропаганда може використовувати будь-яку слабкість проти вас", — сказала Браун-Піве.

Політикиня також висловила впевненість у тому, що Україні вдасться повернути свої землі, яки нині окуповані росією.

"Прийде день коли мирна Україна відновить свої територіальну цілісність. Прийде день коли міста мученики повстануть знов, коли воєнні злочинці заплатять, коли українське збіжжя годуватиме світ. Прийде день коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами ЄС. Цей день буде днем вашої перемоги. І тут ви можете розраховувати на Францію. Як на захист, так і подальше відновлення", — заявила вона.

Нагадаємо, зустріч у Парижі відбулася 26 лютого з ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона. Президенти, глави урядів та міністри 28 країн обговорили подальшу підтримку України.

Після зустрічі Макрон не виключив, що НАТО запровадить війська для допомоги Україні, але поки що консенсусу з цього питання немає.

Також можливість відправки військових в Україну не відкинув і прем'єр Франції Габріель Атталь.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне казав, що Франція може направити своїх солдатів до України для допомоги з виконанням різних завдань, але поза участю у бойових діях.

Проте Польща та Чехія не розглядають можливість відправлення військ до України.

Окрім того, представник Білого дому повідомив Reuters 26 лютого, що США не мають планів відправляти війська для бойових дій в Україні, і що НАТО також не має планів відправляти війська для бойових дій в Україні.

Москва гнівно відреагувала на висловлювання Макрона, попередивши, що розгортання західних військ в Україні неминуче призведе до конфлікту між росією і НАТО.

Проте президент Франції Емманюель Макрон заявив, що всі його заяви про повномасштабну війну рф проти України – включно з можливістю відправлення західних військ, які викликали резонанс – були ретельно продумані.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: