fbpx
Сьогодні
22:01 26 Кві 2024

Байден заявив, що планує взяти участь у дебатах з Трампом

Фото: AP Photo

Президент США Джо Байден має намір взяти участь у дебатах з колишнім президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляє Рубрика, заяву Байдена наводить Reuters.

"Так. Я не знаю, коли. Я радий подебатувати з ним", – заявив Байден.

Нагадаємо, Трамп викликав Байдена на дебати «будь-де, будь-коли»: 

«Для блага нашої країни важливо, щоб ми з Джо Байденом на дебатах обговорили питання, які є життєво важливими для Америки та американського народу».

Як пише Reuters, Байден уперше погодився на участь у дебатах із Трампом. Раніше президент США не давав своєї згоди й зазначав, що "буде дивитися на поведінку" свого конкурента.

Запропонував провести дебати сам Трамп. Він кинув виклик Байдену минулого місяця.

Як пише видання New York Times, позиція Байдена разюче змінилася, адже кілька місяців він відмовлявся виступати на сцені з Трампом. Вважають, що це сталося на тлі тиску від телевізійних мереж і представників передвиборчої кампанії Трампа, які вимагали, щоб Байден таки погодився брати участь у дебатах.

Вибори президента США

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Наразі Демократична та Республіканська партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: