fbpx
Сьогодні
Фото 22:22 26 Кві 2024

Левиця, яку евакуювали з Харківщини, разом зі своїм партнером переїхала до Африки

Фото: UAnimals

Левиця Василина, яку зоозахисники врятували з приватної власності у Харківській області, житиме разом зі своїм партнером Ніколою серед інших хижаків у Південній Африці.

Про це розповіла зоозахисна організація UAnimals, пише Рубрика.

"Василина пройшла довгий і складний шлях. Приватне подвір'я з невідповідними умовами, реабілітація на Київщині, подорожі за кордон, де вона знайшла свою пару.
Тепер вона житиме в чудовому місці для левів із природними умовами – реабілітаційному центрі для великих котів LIONSROCK LIONSROCK Big Cat Sanctuary у Південній Африці", – йдеться у повідомленні.
Левиця яку евакуювали з Харківщини

Фото: UAnimals

Як розповіли у зоозахисній організації, у серпні 2022 року жителі селища Пісочин, що в передмісті Харкова, помітили, як дачним кооперативом прогулюється левиця. Зоозахисники з'ясували, що на той час восьмимісячна Василина жила в місцевих жителів. Тварину забрали й передали на реабілітацію до Центру порятунку диких тварин у Київській області.

Згодом благодійний фонд Four Paws евакуював Василину до Нідерландів. Левиця добре перенесла дорогу й освоїлася на новому місці.

Левиця яку евакуювали з Харківщини

Фото: UAnimals

У європейській країні Василина познайомилася із Ніколою, який жив по сусідству. Його знайшли малим левеням у Чорногорії в лютому 2022 року, коли він утік із незаконного приватного розплідника і десять днів блукав вулицями поблизу Будви на узбережжі Адріатичного моря. Левеня ховалося в підвалі покинутого старого будинку.

Левиця яку евакуювали з Харківщини

Фото: UAnimals

В UAnimals зазначили, що спеціалісти нідерландського центру Felida Big Cat Sanctuary доклали чимало зусиль, щоб Василина та Нікола стали парою. Вони так зблизилися, що навіть мають спільне хобі — футбол. Проте, як зауважили спеціалісти центру, є відмінності: Василина незалежна і любить споглядати й лежати на високих платформах, а Нікола натомість постійно досліджує вольєр.

Тепер хижаків перевезли в Південну Африку. Вони житимуть у реабілітаційному центрі для великих котів LIONSROCK.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: