fbpx
Сьогодні
21:47 26 Кві 2024

На Полтавщині відкрилися чотири нові центри рекрутингу української армії

Фото: Міноборони

Загалом таких центрів в області уже пʼять. Один з них сьогодні розпочав роботу в Кременчуці за адресою вул. Покровська, 14 (ЦНАП).

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

Відтепер жителі регіону мають можливість рекрутуватися у частини Збройних Сил України, Національної гвардії, ТРО та Державної прикордонної служби України.

«Військовим частинам необхідні спеціалісти з відповідним фахом та досвідом, мотивовані до якісного виконання бойових завдань. Саме з цією метою ми відкриваємо такі центри, де людям, що визначилися для служби у Збройних Силах, надаватимуться кваліфіковані консультації як використати свій досвід і знання у ЗСУ», — зазначив під час урочистого відкриття центру рекрутингу заступник начальника Кременчуцької РВА Артем Доценко.

На Полтавщині відкрилися чотири нові центри рекрутингу української армії

Фото: Міноборони

Водночас Уповноважений з питань рекрутингу Міністерства оборони України Олексій Бежевець наголосив на широких можливостях для вибору військової частини та проходження навчання:

«Сімнадцятий центр відкривається сьогодні в Україні, і фактично пʼятий у Полтавській області. Ми створюємо мережу центрів української армії по всій державі, щоб кожен громадянин міг прийти і зрозуміти, як знайти себе в живому військовому організмі, яким є Сили оборони України. Завдяки нашій системі, можна обрати відповідну посаду і пройти необхідне навчання для вступу на обране місце служби».

Центри рекрутингу також відкрилися у Миргороді (вул. Гоголя, 171/1), у Лубнах (проспект Володимирський, 23) та в Розсошинці (вул. Кременчуцька, 2В).

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів. Загалом цього року вже 10 таких центрів відкрито в п'яти регіонах України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: