fbpx
Сьогодні
12:47 26 Бер 2024

У розвідці Британії вважають, що у росії через війну в Україні не вистачає солдатів на нові військові округи

Фото: Reuters

Російська федерація після створення Ленінградського військового округу набирає солдатів, ймовірно, що їх також відправлять на війну з Україною.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як наголошують британські розвідники, з'явилися оголошення про набір персоналу в новий 44-й армійський корпус у Лузі, у нещодавно створеному Ленінградському військовому окрузі.

"Росія докладає зусиль щодо збільшення своїх сил на північному заході країни, оскільки більша частина її сил, як і раніше, залучена в операціях в Україні", зауважили в розвідці.

За даними британських аналітиків, росії майже, напевно, доведеться вирішити:

  • чи залишаться нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях дислокації своїх гарнізонів після їх створення,
  • або ж вони будуть переведені для операцій в Україні для підтримки там бойової потужності.

"Раніше новостворені підрозділи були негайно перекинуті в Україну, і майже напевно необхідність продовження операцій перешкоджає ширшим амбіціям Росії щодо розширення збройних сил", – зазначають у Міноборони Британії.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що плани Москви створити вже цього року дві нові армії зіткнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою. Проте солдатів буде достатньо.

Повідомляють, що вони будуть сформовані з 14 дивізій та 16 бригад. Точний тип, розташування та склад цих підрозділів не були зазначені, хоча найімовірніше поєднання механізованих, бронетанкових, артилерійських та логістичних підрозділів.

Додамо, що москва планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Варто додати, що 25 березня, Сили оборони ліквідували ще майже 800 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 438160 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: