fbpx
Сьогодні
10:53 26 Бер 2024

Главу СБУ у російській федерації оголосили в розшук: Малюк відреагував на це

фото: Сайт СБУ

Басманний районний суд столиці російської федерації Москви заочно "арештував" голову Служби безпеки України Василя Малюка, внаслідок чого його оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Про це повідомили у судах загальної юрисдикції Москви.

Як вказують у постанові, Малюку обрали "запобіжний захід" у вигляді тримання під вартою на 2 місяці. Уточнюють, що відлік терміну має початися з моменту його екстрадиції на територію рф чи його затримання в росії.

Малюка нібито звинувачують у скоєнні терористичного акту.

Своєю чергою глава СБУ заявив, що "рішення про арешт від кишенькових суддів кремля не заслуговує на жодну увагу".

"Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд — над їх господарем путлєром. Робимо все, від нас залежне, аби побачити цього військового злочинця на лаві суду Гааги якомога скоріше", — сказав Малюк.

Нагадаємо, диктатор країни-агресорки володимир путін погодився, що стрілянину в музичному центрі "Крокус Сіті Хол" здійснили "радикальні ісламісти", але тепер лідера рф "цікавить, хто замовник": він не виключає, що це могла бути Україна.

Варто додати, що Служба безпеки України провела низку успішних операцій з ураження нафтопереробних заводів у росії. У результаті видобуток і переробку нафти в росії вдалося скоротити на 12%.

Спецоперації СБУ на території Криму та росії

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

До того ж за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: