fbpx
Сьогодні
11:24 27 Кві 2024

Ще один український журналіст загинув на фронті під час виконання бойового завдання

Фото: Вечірній Київ

На фронті під час виконання бойового завдання у Запорізькій області загинув український журналіст Андрій Топчій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Верховну раду України у Telegram.

"І знову страшна втрата серед медійників…20 квітня під час виконання бойового завдання в районі Роботиного Запорізької області загинув журналіст Андрій Топчій", написали у повідомленні.

Журналіст Андрій Топчій загинув

Фото: t.me/verkhovnaradaukrainy

Медійник був військовослужбовцем ЗСУ та бойовим медиком стрілецького батальйону. Йому було 38 років.

Топчій став на захист України ще у 2014 році. Він вів інформаційну війну на фронті ще тоді, коли мало хто готовий був відкрито говорити про те, що росія не вважає Україну незалежною державою. Під час АТО він отримав звання сержанта.

Журналіст Андрій Топчій загинув

Фото: ФАКТИ

"Кришталево чесний, із загостреним почуттям справедливості Андрій переживав як особисту трагедію всі політичні чвари, що роздирають Україну", написали його колеги у "ФАКТАХ"

Журналіст загинув 20 квітня під час виконання бойового завдання в Запорізькій області поблизу села Роботине.

У 2007 році він закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Писав статті на історичну тематику та публікував цікаві та глибокі інтерв'ю з науковцями у газеті "ФАКТИ". До цього був журналістом видання "Телеграф".

"З перервами на журналістику Андрій воював за Україну десять років. І загинув як воїн — на полі бою", — пишуть колеги.

Похорон захисника відбудеться в Києві, 27 квітня о 14.00 на Лісовому кладовищі на Алеї Героїв.

Окрім того, на фронті 25 квітня загинула військовослужбовиця, колишня журналістка видань "Тиждень" і "Читомо" Алла Пушкарчук (позивний "Рута").

Також нещодавно загинув журналіст та громадський активіст, боєць Української добровольчої армії з Кропивницького Дмитро Сінченко з позивним "Перун", який пішов добровольцем на фронт відразу після початку повномасштабного вторгнення.

За даними Інституту масової інформації, Сінченко став 73 журналістом, який загинув унаслідок російської агресії проти України.

Нагадаємо, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, за два роки повномасштабної війни в нашій державі постраждали від російської агресії.

Як писала Рубрика, 17 січня знімальна група Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) потрапила під артилерійський обстріл під час зйомок телесюжету на півдні України, журналіст Дмитро Євчин зазнав поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: