fbpx
Сьогодні
09:43 26 Бер 2024

Путін заявив, що ІДІЛ міг здійснити теракт у Підмосков'ї на замовлення України: Зеленський відреагував

Фото: EPA

Диктатор країни-агресорки володимир путін погодився, що стрілянину в музичному центрі "Крокус Сіті Хол" здійснили "радикальні ісламісти", але тепер лідера рф "цікавить, хто замовник": він не виключає, що це могла бути Україна.

Про це він заявив під час наради з міськими головами 25 березня.

Як зауважив путін, він знає, що "злочин скоєно руками радикальних ісламістів, з ідеологією яких сам ісламський світ бореться віками".

Проте тепер диктатор рф нібито хоче "отримати відповіді на цілу низку питань", зокрема, чи справді ісламісти зацікавлені у завданні ударів по росії.

"Це акція залякування. І одразу виникає питання: кому це вигідно? Ми знаємо, чиїми руками було скоєно цей злочин проти росії та її народу. Нас цікавить хто замовник?" — сказав путін.

Далі російський лідер припустив, що стрілянина в Підмосков'ї може бути лише "ланкою у серії спроб" тих, хто нібито "воює з росією руками неонацистського київського режиму".

У путіна також виникають підозри через те, що Сполучені Штати, за його словами, "різними каналами намагаються переконати всіх, що київського сліду в кривавому теракті" немає.

Водночас глава рф знову повторив версію про те, що стрільці нібито намагалися втекти в Україну.

Варто додати, що президент України Володимир Зеленський відреагував на нову заяву путіна у своєму вечірньому відеозверненні 25 березня.

Він назвав російського лідера "хворою та цинічною істотою".

"Усі в нього терористи, окрім нього самого, хоча терором уже два десятиліття живиться саме він. Саме він — найбільше вікно для терору. Він та його спецслужби. І коли його не стане, запит на терор і насильство щезне разом із ним, бо це його запит. Нічий більше", — наголосив глава української держави.

Варто додати, в ISW вважають, що проведення атаки "Ісламською державою Хорасан" 22 березня на підмосковний "Крокус Сіті Холл" свідчить про помітний провал російської розвідки та правоохоронних органів.

Що відомо про стрілянину в "Крокус Сіті Хол" у Красногорську

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" 22 березня 2024 року сталася стрілянина. У будівлі пожежа, завалився дах.

У момент стрілянини в залі могли перебувати 6200 глядачів, повідомляє The Bell. Саме стільки людей вміщує концертний зал. За даними сайту RedKassa, усі квитки на концерт було продано.

У ГУР Міноборони України заявили, що стрілянина у концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Красногорську Московської області є свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою президента РФ Путіна.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики ІДІЛ. Водночас спецслужби рф виключили версію про причетність України чи ІДІЛ до теракту. Російський Telegram-канал Baza повідомив, що підозрюваними у нападі на "Крокус Сіті Холл" є четверо громадян Таджикистану.

Російський диктатор володимир путін заявив, заявив, що українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоб прийняти підозрюваних стрільців, які напередодні відкрили вогонь у підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол».

Станом на 24 березня кількість загиблих унаслідок теракту в "Крокус Сіті Холі" в Підмосков'ї зросла до 137, із них троє дітей, постраждало 180 людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: