fbpx
Сьогодні
11:20 13 Бер 2024

ЗМІ: безпілотники СБУ атакували відразу три нафтопереробні російських заводи

Фото: Telegram /Осторожно, новости

В ніч на 13 березня ударні безпілотники Служби безпеки України атакували три російські нафтопереробні заводи: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Про це розповів співрозмовник "УП" в СБУ.

За даними джерела УП, ці атаки – продовження низки спецоперацій по російських НПЗ, які раніше розпочала спецслужба.

"Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію зі зменшення економічного потенціалу РФ. Наше завдання – позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які агресор направляє безпосередньо на війну, на вбивства українських громадян", зазначив співрозмовник.

Також, за даними УП, СБУ разом з іншими представниками Сил оборони атакувала дронами авіабазу ВПС рф у Бутурлінівці та військовий аеродром у Воронежі.

Нагадаємо, у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Рязань

Уранці 13 березня, на нафтозаводі в російському місті Рязань пролунали вибухи та сталася пожежа.

Перша інформація про пожежу в Рязані з'явилася о 06:09. Тоді писали про "кілька вибухів над містом".

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

За кілька хвилин канал Baza з посиланням на очевидців розповів про атаку безпілотників на місцевий нафтозавод, де внаслідок нападу почалася пожежа. Площа пожежі, за їхньою інформацією, становить 100 квадратних метрів.

"За словами місцевих жителів по заводу вдарили три безпілотники", — пише Baza.

Пропагандисти з ТАСС з посиланням на оперативні служби підтвердили, що ймовірною причиною пожежі стало "падіння БпЛА".

О 06:38 канал ASTRA написав, що над містом все ще літали дрони та чути було вибухи.

Ленінградська область

БпЛА атакував НПЗ у Ленінградській області, російська влада заявляє про відсутність руйнувань

Губернатор Ленінградської області РФ Олександр Дрозденко повідомив у своєму Телеграм-каналі, що на підльоті до нафтопереробного заводу КІНЕФ у Кірішському районі було збито безпілотник "літакового типу".

"Виробництво працює у штатному режимі. Жертв та руйнувань немає. Наслідки у місці падіння локалізовані та усунуті", — стверджує губернатор.

Також в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Окрім того, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: