fbpx
Сьогодні
Фото, відео 15:39 06 Бер 2024

СБУ показала тестування нового безпілотника класу "малюк" - морський дрон "Авдіївка"

English version here

Фото: СБУ

Перший морський дрон, який був виготовлений завдяки масштабному волонтерському збору, продемонструвала Служба безпеки України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Як розповіли силовики, перший зразок у цій партії, який СБУ показала під час тестувань, отримав назву "Авдіївка".

Зазначають, що як і кожна модель морських дронів, "Авдіївка" пройде повний цикл морських випробувань. У процесі команда розробників СБУ буде адаптувати новітнє бортове озброєння, спеціально сконструйоване та виготовлене для використання на багатоцільових платформах, якими є Sea Baby.

Морський дрон

Фото: СБУ

"Він відрізняється від попереднього покоління, в тому числі й зовнішнім виглядом. Sea baby 2024 року випуску – це дрон нового покоління, який вдосконалений і ще більш смертоносний для ворога", підкреслили у Службі безпеки.

Своєю чергою глава СБУ Василь Малюк наголосив, що у війні майбутнє саме за технологічними підходами.

"СБУ сьогодні намагається бути першою в цьому напрямку, і це реально вдається. У лавах служби ми виростили унікальних фахівців з морських дронів, аби й далі вдосконалювати і масштабувати роботу з очищення Чорного моря від ворога. Наша задача: знищувати окупантів і наближати Перемогу", підкреслив очільник силового відомства.

Морський дрон

Фото: СБУ

Також зі слів бригадного генерала СБУ "Хантера", новий SeaBaby 2024 має:

  • вдосконалені технічні характеристики,
  • більшу бойову,
  • маневрену спроможність.

Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів. СБУ задумувала цей дрон як універсальну платформу, на якій буде розміщуватися різне озброєння.

Що відомо про надводні безпілотні ударні човни Sea Baby 

Загалом у 2023 році дрони СБУ уразили:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Нагадаємо, що збір на 35 морських дронів організували фандрейзингова платформа UNITED24 спільно з monobank та волонтерами. В рекордні терміни завдяки українському бізнесу, міжнародним донорам і українцям було зібрано майже 300 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: