fbpx
Сьогодні
16:14 10 Сер 2023

У мережу потрапила нова світлина "Оленегорського горняка": його вдалося відбуксирувати для ремонту

Фото: wikipedia.org

Великий десантний корабель "Оленегорський горняк" армії рф, який отримав пошкодження 4 серпня, підняли на плавучий док у порту Новоросійська (Краснодарський край росії) для ремонту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на світлину Planet Labs, яку оприлюднило "Радіо Свобода".

Відбуксирування корабля на плавучий док підтверджує нове супутникове фото.

Відмітимо, що плавдок – це судноремонтна споруда технічного флоту, на яку можна підняти з води судно для ремонту або транспортування чи ж для спуску на воду.

Оленегорський горняк

Фото: Радіо Свободи

Судячи зі світлини, російські окупанти сподіваються відремонтувати "Оленегорський горняк", хоча представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов раніше заявляв, що відновити корабель найближчим часом не вдасться.

Новоросийськ

Фото: Google Maps

Своєю чергою, британська розвідка також підтвердила "значні ушкодження" російського корабля.

Окрім того, речник Військово-Морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону теж оцінив шанси росіян відновити "Оленегорський горняк" після атаки.

Військовий нагадав, що "Оленегорський горняк" зайшов у Чорне море разом з іншими шістьма кораблями. Там, в акваторії перебувало ще 7 інших російських великих десантних кораблів (ВДК).

Як зазначив Плетенчук, росіяни створювали таку армаду з 13 кораблів для того, щоб захоплювати материкове південне узбережжя України.

"Але станом на зараз бачимо, що шансів повернутися у нього дуже мало", сказав представник ВМС.

Речник також пояснив, що ремонт "Оленегорського горняка" ускладнює ряд факторів. Серед яких:

  • дефектування,
  • багато бюрократії,
  • виробничі потужності, які мають бути на відповідному рівні.

Зокрема, підприємство, яке займеться ремонтом, має мати допуск до подібного ремонту, тому що це військовий об'єкт і не всі мають відділ, який відповідатиме за секретність.

Що відомо про атаку морських дронів напередодні

Як писала Рубрика, у ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

На відео, яке журналісти отримало від джерела, видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель. Там перебувало приблизно 100 людей екіпажу.

Джерело стверджувало, що внаслідок атаки корабель отримав серйозну пробоїну та наразі не може виконувати свої бойові завдання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: