fbpx
Сьогодні
Відео 10:58 27 Кві 2024

Безпілотник ГУР атакував новітню російську радіолокаційну станцію "Подльот" за $5 мільйонів

Фото: Ілюстративне / Wikimedia Commons

Ударний безпілотник Головного управління розвідки завдав удару по новітній радіолокаційній станції "Подльот" за 700 мільйонів рублів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм ГУР.

Як повідомили у відомстві, група ГУР МО України "Гуси-9" спільно з військовослужбовцями 15 ОБрАР "Чорний ліс" виявили та вдарили по російській РЛС 48Я6 К-1 "Подльот".

Військові уточнюють, що успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс.

У ГУР уточнили, що радіолокаційна станція "Подльот" порівняно нова російська розробка — на озброєння армії держави-агресора її почали постачати у 2015 році.

"Вартість такої РЛС складає понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів. Вказану систему ворог використовував для виявлення та передачі координат цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400", зауважили військові.

Нагадаємо, що унаслідок спільної операції Головного управління розвідки МОУ, Служби безпеки України та Сил спецоперацій ЗСУ у ніч на 20 квітня українські ударні дрони літакового типу атакували відразу вісім російських областей.

Також Збройні сили України та Головне управління розвідки Міноборони спільно провели операцію, завдавши ударів по військовому аеродрому у Джанкої в тимчасово окупованому Криму.

Окрім того, як повідомляла Рубрика, у 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Варто додати, що у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони анонсують чергові атаки українських дронів по військових об'єктах на території російської федерації й мало того, радіус їхньої дії буде збільшуватися.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: