fbpx
Сьогодні
21:59 25 Бер 2024

Україна на 12% "мінуснула" видобуток й переробку нафти в рф, – Малюк про атаки на НПЗ

English version here

фото: Сайт СБУ

Служба безпеки України провела низку успішних операцій з ураження нафтопереробних заводів у росії. У результаті видобуток і переробку нафти в росії вдалося скоротити на 12%.

Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк 25 березня у етері телеканалу ICTV, пише Рубрика.

 

Ведуча Олена Фроляк зазначила, що загалом СБУ вже здійснила 13 успішних атак на російські НПЗ. Малюк не став заперечувати цю інформацію, наголосивши, що СБУ працює, виходячи із загроз і завдань верховного головнокомандувача Володимира Зеленського. Наразі одним із завдань є «перекриття кисню» президенту рф володимиру путіну, додав Малюк, маючи на увазі удари по економічному сектору окупантів.

«Саме за рахунок експорту нафтопродуктів росія поповнює свій бюджет. Це фактично третина їхнього бюджету і левова частина їхнього військового бюджету», — пояснив він.

Очільник СБУ надав, що навіть російський прем'єр михайло мішустін визнав, що росія повністю зупинила експорт бензину. За словами Малюка, це результат «низки успішних операцій відповідними дальнобійними дронами». Голова спецслужби зазначив, що «зі зрозумілих причин» він не може назвати їхніх назв або технічних характеристик, додавши, що СБУ працює спільно з Головним управлінням розвідки, Силами спеціальних операцій та іншими «колегами» із Сил оборони.

Малюк спрогнозував нові спецоперації, які завдадуть ще більшої шкоди ворогові – на суші та в морі.

"Нехай росіяни очікують чергового "бавовни"… Ми ніколи не повторюємося і якщо вони десь видозмінюються у своїй обороні щодо наших морських дронів, то ми йдемо на крок попереду. Усьому свій час ви все побачите", – анонсував Василь Малюк.

Глава СБУ нагадав, що Україні з початку повномасштабної війни вдалося вразити Кримський міст, а також про морські дрони Sea Baby та "Мамай", за допомогою яких уже вдалося вразити 11 кораблів Росії та розблокувати Чорне море.

За його словами, з початку війни воїни СБУ знищили вже понад 800 ворожих танків, бронетехніку, системи РЕБ та ППО.

Атаки на нафтобази рф

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: