fbpx
Сьогодні
Фото 18:00 06 Сер 2023

До мережі потрапили нові світлини пошкоджених танкера "Сіг" та корабля "Оленегорского горняка"

До мережі потрапили супутникові фотографії російського танкера "Сіг", який у ніч на 5 серпня був атакований надводним безпілотником. Також у мережі з'явились нові супутникові світлини, на яких можна побачити пошкоджений дронами корабель "Оленегорський горняк". Наразі судно розташоване в порту Новоросійська.

Про це повідомляє Рубрик з посиланням на "Радіо Свобода" та ІnformNapalm.

Зазначається, що супутникові знімки були зроблені вранці цієї суботи, 5 серпня. На кадрах можна побачити два буксири. Зокрема їх присутність підтвердили й дані сервісу Marinetraffic.com.

Судно "Водолаз Кузьміних" прибуло до танкера з обладнанням і фахівцями для проведення підводно-технічних робіт.

Вже станом на сьогоднішній ранок корабель повернувся в порт Анапи.

Внаслідок атаки дроном у "Сіга" було частково затоплено машинне відділення.

Як пише видання, росія використовує танкер для перевезення хімічних речовин і нафтопродуктів. Також з 2019 року корабель перебуває під санкціями США через доставку авіапального з Криму до Сирії.

Зауважимо, що танкер "Сіг" було атаковано дронами у ніч на 5 серпня в Керченській протоці. Спецоперацію провела СБУ спільно з ВМС. За попередньою інформацією, російський танкер був добре навантажений паливом, тож "феєрверк" було видно здалеку.

Супутниковий знімок "Сіга". Фото: t.me/radiosvoboda

До мережі також потрапили нові супутникові кадри на яких можна побачити пошкоджений дронами корабель "Оленегорський горняк", який наразі розташований в порту Новоросійська.

Зазначається, що біля "Оленегорського горняка" можна побачити:

  • плавучий кран;
  • аварійно-рятувальне судно;
  • два водолазних катери.

Пошкоджений корабель підтримують кранами, щоб відремонтувати пошкодження.

Сам вже не стоїть.

"Оленегорський горняк". Фото: t.me/informnapalm

Що відомо про атаку морських дронів напередодні

Як писала Рубрика, у ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

На відео, журналісти отримало від джерела, видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель. Там перебувало приблизно 100 людей екіпажу.

Джерело стверджувало, що внаслідок атаки корабель отримав серйозну пробоїну та наразі не може виконувати свої бойові завдання.

Окрім того, вже ввечері, 4 серпня, у Керченській протоці російський танкер-хімовоз SIG отримав пошкодження внаслідок атаки надводних безпілотників, на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

За даними росЗМІ, внаслідок вибуху у танкера пошкоджено машинне відділення та суднову надбудову. Проте вода не надходить до танкера, а екіпаж планує найближчим часом самостійно вивчити пошкодження.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: