fbpx
Сьогодні
11:59 19 Бер 2024

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково: що відомо

Цього року опалювальний сезон в Україні  через плюсову температуру повітря завершиться наприкінці березня.

Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, повідомляє Рубрика з посиланням на його інтерв'ю виданню Le Figaro.

"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", – сказав він.

За його словами, Україна спокійно пережила зиму.

"Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку Росії, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня", – додав Чернишов.

Нагадаємо, стандартна дата закінчення опалювального сезону в Україні – 15 квітня.

Однак рішення про припинення подачі тепла до будинків приймає місцева влада залежно від середньої температури повітря – 8 градусів протягом трьох днів з урахуванням прогнозу.

Минулого року наприкінці березня через тимчасове потепління в деяких містах достроково завершили опалювальний сезон. Однак після цього в Україну повернулися сніг та мороз.

Цього року у Херсоні планують завершити опалювальний сезон наприкінці березня через очікуване потепління. Про плани завершити опалювальний сезон заявили та в інших містах на півдні України.

Нагадаємо, на платформі Центру економічного відновлення 1 березня відбулась подія "Підсумки опалювального сезону 2023-2024: економіка під обстрілом": перший у світі пасивний захист для енергосистеми, рекордні запаси газу власного видобутку та проблеми для інвестицій в енергетику.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: