fbpx
Сьогодні
11:44 15 Лис 2023

У Києві й Львові теплоенерго оштрафували на понад мільйон гривень: у чому причина

На загальну суму понад 1 млн грн Антимонопольний комітет України оштрафував КП "Київтеплоенерго" та КП "Львівтеплоенерго" за те, що вони у різні періоди зобов'язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників.

Про це повідомив очільник АМКУ Павло Кириленко у Фейсбуці, інформує Рубрика.

"Тимчасові адміністративні колегії, які окремо розглядали справи по "Львівтеплоенерго" та "Київтеплоенерго", на своїх засіданнях дійшли однакових висновків: встановили і довели факти порушень та оштрафували підприємства. "Львівтеплоенерго" має сплатити до держбюджету 550 тисяч гривень, "Київтеплоенерго" – 502 тис. грн", – написав він.

Кириленко зазначив, що у різні періоди (починаючи з 2018 року) ці комунальні підприємства припускалися ідентичних порушень: зобов'язували споживачів отримувати технічні умови та технічні рішення для встановлення лічильників – вузлів обліку теплової енергії.

Очільник АМКУ додав, що під час визначення розмірів штрафів було враховано:

  • Що підприємства є об'єктами критичної інфраструктури.
  • Крім того, суми штрафів є співрозмірними із вигодами, які вони отримали.

Кириленко наголосив, що суб'єкти природних монополій у своїх діях мають керуватися чинним законодавством та дбати про дотримання інтересів споживачів. За його словами, ця позиція Антимонопольного комітету України була і залишається незмінною.

Як повідомляла Рубрика, в Україні з'явиться третя платіжка за газ. В нашій державі потрібно платити не лише за газ та окремо за його доставку, а й за утримання внутрішньобудинкових мереж. Для цього потрібно підписати договір із сертифікованою організацією та додатково сплачувати. Фактично з'явиться третій платіж за газ.

Нагадаємо, в жовтні клієнти газових мереж отримають дві платіжки за послуги розподілу газу.

Окрім того, перед початком нового опалювального сезону у Київській області розпочала роботу нова газорозподільча компанія "Газмережі".

Також повідомлялось, що в Україні до кінця опалювального сезону не зміниться вартість газу. Для більшості українців ціна становитиме 7,96 грн за кубометр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: