fbpx
Сьогодні
13:32 14 Кві 2023

Опалювальний сезон офіційно закінчився в усіх областях України

У всіх українських регіонах офіційно закінчився опалювальний сезон.

Про це повідомила пресслужба "Укренерго", "Нафтогазу".

За даними Укренерго, в країні достатньо електроенергії для покриття потреби споживачів. Зростає генерація гідроелектростанцій на тлі зростання рівня води в річках.

"Станом на 14 квітня 2023 року виробництва електроенергії достатньо для покриття потреби споживачів. Опалювальний сезон завершився у всіх областях", зазначили у повідомленні.

Як наголошують, працюють всі види генерації.

"Багато води у річках забезпечує активну роботу гідроелектростанцій упродовж всієї доби, і ще більше зростання генерації ГЕС при покритті пікового споживання зранку та ввечері. Зокрема, у певний період часу частка ГЕС у структурі виробництва становить близько 20%, заміщаючи частину теплової генерації", – підкреслили в Укренерго.

Як заявив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов, компанія вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону 2023/2024 років.

Окрім того, за даними Укренерго, в країні достатньо електроенергії для покриття потреби споживачів. Зростає генерація гідроелектростанція на тлі зростання рівня води в річках.

Для уникнення масштабних підтоплень населених пунктів вздовж річок Дніпро і Дністер, на ГЕС здійснюються контрольовані скиди води.

На цей час триває експорт електроенергії в Молдову (до 98 МВт у різні години) та незначний імпорт зі Словаччини (2-4 МВт у різні години).

Як і раніше, триває відновлення енергосистеми після масованих атак росіян. Пріоритетним наразі є відновлення надійності живлення.

Нагадаємо, що раніше голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов заявив, що Україна успішно завершує найважчий опалювальний сезон. Погодні умови дозволяють це зробити раніше, ніж було заплановано.

Під час опалювального сезону 2022-2023 росіяни здійснили понад 1200 атак ракетами та дронами по ключових енергетичних об'єктах, а 43% магістральних мереж було пошкоджено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: