fbpx
Сьогодні
12:40 09 Лис 2023

Український Червоний Хрест та Кока-Кола передали громадам 37 мобільних котелень: як працює це рішення

English version here

Український Червоний Хрест разом із компаніями Кока-Кола перед початком опалювального сезону передали 37 мобільних котелень громадам, які найбільше потребували допомоги.

Про це повідомили у товаристві Червоного Хреста в Україні.

У чому проблема?

"Ми пам'ятаємо минулу зиму та ті труднощі, з якими стикнулися українці під час припинення теплопостачання у низці українських міст", – зазначив Андрій Бублик, директор з корпоративних зв'язків і сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові.

Яке рішення?

Кока-Кола закупила в українського виробника 37 котелень, які будуть обігрівати лікарні, школи, житлові будинки.

Як це працює?

"Минулої зими Український Червоний Хрест забезпечував необхідним обладнанням об'єкти критичної інфраструктури, лікарні, прихистки та громади, аби люди мали тепло та світло. Підготовку до зимового періоду 2024 року ми почали ще весною, адже розуміємо наскільки важливою є допомога людям під час війни. Завдяки підтримці нашого багаторічного партнера – Системи компаній Кока-Кола в Україні, ми передаємо теплогенераційне обладнання у десятки громад для шкіл, садочків, лікарень та багатоповерхових житлових будинків. За нашими підрахунками, мобільні котельні зможуть забезпечити теплом понад 42 тисячі людей",- повідомив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Зазначається, що встановлені котельні були виготовлені українським виробником на замовлення Українського Червоного Хреста за фінансової підтримки компанії Кока-Кола.

Усього виготовлено та поставлено:

  • 9 котелень потужністю 200 кВт,
  • 19 котелень потужністю 500 кВт,
  • 9 – 1000 кВт.

Котельні працюють на природному газі, видобуток якого в Україні достатній для внутрішніх потреб, а також можуть перемикатися на дизельне пальне у випадку перерв у постачанні газу.

Більшість котелень встановили стаціонарно на заміну зруйнованим та зношеним, а у кількох містах, де теплогенерація працює на межі можливостей, ці котельні використовують як запасні під час аварій.

Мобільність котелень, можливість їхнього переміщення та швидкого монтажу є особливо важливою у цей час.

Отримувачами котелень є переважно комунальні підприємства, які постачають тепло у своїх населених пунктах – тобто власниками котелень стали місцеві територіальні громади.

Український Червоний Хрест у координації з органами державної влади визначив громади, які найбільш потребують підтримки у зимовий період та забезпечив контроль постачання та встановлення котелень від виробника у громади.

Гроші на реалізацію проєкту виділила компанія Кока-Кола, вартість якого становить близько 3,5 млн доларів.

Загалом від початку повномасштабної війни компанія Кока-Кола, її партнери з розливу напоїв та Фундація Кока-Кола надали гуманітарну допомогу для України розміром 30 млн доларів.

Довідка

Модульні котельні являють собою мобільні будівлі, які встановлюються неподалік від опалюваних будівель.

Їхня установка не потребує виконання капітальних робіт. Функція мобільної котельні — аналогічна звичайній.

Основними перевагами таких котелень є:

  • значна економія витрат та часу на будівельні роботи, адже не потрібно споруджувати спеціальну будівлю для встановлення котельні;
  • модульна котельня являє собою окремі блоки, які за досить короткий проміжок часу можна зібрати у потрібному місці. Завдяки компактним розмірам для перевезення не потрібна спеціальна техніка та дозволи;
  • під час роботи цієї установки не потрібен постійний контролю зі сторони людини. Частота обслуговування залежить від розміру бункера.

Основною особливістю модульних котелень є те, що у разі збільшення потреб їх можна легко доповнити додатковими котлами та підвищити потужність. Монтажні роботи здійснюються надзвичайно швидко.

Сама система використовує всю енергію, яка виділяється під час згоряння палива, тобто нічого не втрачається по дорозі.

Нагадаємо, що як писала Рубрика, за підтримки Червоного Хреста України у Херсоні встановлять 10 укриттів там, де збирається найбільше людей.

Також на Херсонщині від Українського Червоного Хреста встановили ще три мобільні укриття поблизу амбулаторій та місць скупчення людей.

Окрім того повідомлялось, що реалізацію проєкту "Доступ до безпечної води" розпочало товариство Червоного Хреста України та вже встановило першу станцію очистки води у Мирівській громаді на Дніпропетровщині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: