fbpx
Сьогодні
11:38 28 Кві 2024

Сікорський сподівається, що Шольц наважиться на надання Taurus після передачі Україні ATACMS

English version here

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Фото: PAP/Leszek Szymański

Рішення Білого дому надати Україні далекобійні ракети ATACMS можливо підштовхне Німеччину все-таки надати ракети Taurus.

На це сподівається міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, заявивши в інтерв'ю Bild, повідомляє Spiegel.

Очільник польського відомства сказав, що має надію на зрушення у дебатах всередині Німеччини щодо можливості надання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus і канцлер Олафа Шольц змінить думку після останніх подій.

Сікорський зазначив, що надання Штатами Україні довгоочікуваних ракет ATACMS стало реакцією на ескалацію з боку росії, і Шольц визнає це і Німеччина "робитиме більше, аніж вже робить".

За інформацією ЗМІ, у США теж сподіваються, що рішення про ATACMS для України, підштовхне Німеччину до аналогічного кроку стосовно власних крилатих ракет Taurus.

Як відомо, нещодавно Сполучені Штати таємно передали Україні далекобійні ракети ATACMS. Вони начебто увійшли до березневого пакета допомоги Україні від США на 300 мільйонів доларів.

Варто додати, що на думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), надані Україні Сполученими Штатами ракети ATACMS можуть послабити логістику рф, загрожувати ударами по російських аеродромах і складах. Проте для України вони матимуть оперативне значення за умови підсилення цих ударів наземними операціями Сил оборони.

Нагадаємо, що канцлер ФРН Олаф Шольц не збирається наразі змінювати своє рішення: не постачати Україні ракети Taurus. Про це він вчергове заявив після переговорів з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у Берліні 24 квітня.

Taurus для України

Нагадаємо, 27 травня минулого року Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просила надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. 

Однак німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus.

Також канцлер ФРН Олаф Шольц вчергове виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Зокрема, на його думку, якщо країна поставить це озброєння ЗСУ, є ризик, що це може втягнути Німеччину у війну з росією.

Своєю чергою керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова в інтерв'ю німецькому виданню ARD заявив, що життя українським громадянам могли б полегшити німецькі ракети Taurus, адже ця зброя може вражати ворожі командні центри та інші важливі цілі окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: