fbpx
Сьогодні
10:38 28 Кві 2024

Рішення для перемоги: мешканці одного з тернопільських ОСББ передали дрони бригаді тероборони ЗСУ

Фото: 105 окрема бригада тероборони ЗСУ

У Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.

Про це повідомив пресофіцер бригади Юрій Кульпа Суспільному, пише Рубрика.

У чому проблема?

Безпілотники були і є на першому місці в списку військової техніки. Адже до масових виробництв Україна поки що не дотягує, а тільки великими темпами розвивається.

Варто додати, що нарощування виробництва саме вітчизняних ударних і розвідувальних БПЛА є життєвою необхідністю для України, бо це в рази дешевше, і країна не буде залежною від інших виробників.

До того ж нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців приєднатися до проєкту та складати FPV-дрони навіть вдома.

Яке рішення?

Українці не перестають дивувати. Вони вдаються до креативних рішень, щоб допомогти нашим захисникам та захисницям боронити країну від російської навали. Об'єднуються для збору коштів на придбання так необхідних дронів.

Саме це зробили у Тернополі мешканці комплексу ОСББ "Юнона" та передали дрони для бійців 105-ї окремої бригади тероборони ЗСУ.

Як це працює?

Дрони приймав військовослужбовець 105 бригади ТРО, капітан Юрій Човган.

"Ми приймаємо ці дрони і передаємо командуванню, а воно вже ці дрони розприділяє, кому треба. В бригаді створені відповідні підрозділи, які навчаються керування дронами та вже безпосередньо з ними працюють", розповів військовий.

Ініціатором акції є мешканець комплексу ОСББ "Юнона" Валерій Буртняк.

дрони, 105 окрема бригада тероборони ЗСУ

Фото: 105 окрема бригада тероборони ЗСУ

"Гроші ми збирали серед мешканців, хто скільки міг, так і долучився. Люди здавали різні суми від 200 гривень до 5000 гривень. Вдруге ми це пробуємо зробити і у нас виходить", розповів він.

За словами Валерія Буртняка, цього разу вдалося зібрати 78 тисяч гривень.

"Я давно займаюся волонтерством, допомагаю підрозділам різним, мав практику, коли ми закупили 10 дронів, які виготовляють люди самі, з них три дрони не літали. Тому перейшли на співпрацю з фондом Стерненка з Одеси, купуємо лише готові фабричні дрони, складені й пропаяні.

Планую кожен місяць таку акцію, щоб це було системно, бо допомога потрібна постійно, будемо старатися у цьому напрямку працювати", зауважив Буртняк.

Юрій Кульпа каже, що мешканці комплексу ОСББ "Юнона" передали 105 окремій бригаді тероборони ЗСУ 5 дронів.

Нагадаємо, що українські виробники дронів на даний час уже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції, а до кінця 2024 року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників.

Також, почали виготовляти серійно вітчизняні ударні БпЛА літакового типу Cobra, які розробили інженери із Кривого Рогу: дальність їхнього польоту становить до 300 км.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: