fbpx
Сьогодні
12:25 08 Кві 2023

Найважчий опалювальний сезон в історії країни: в "Укренерго" підбили підсумки

Фото:и Ілюстративне

Під час опалювального сезону 2022-2023 російські війська здійснили понад 1200 атак ракетами та дронами по найголовніших енергетичних об'єктах, також були пошкоджені 43% магістральних мереж.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу "Укренерго".

За оцінкою Світового банку й ПРООН лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі "Укренерго" цьогоріч складають майже 1 млрд доларів.

Оскільки, як розповіли в "Укренерго", усі теплові та гідроелектростанції зазнали різного ступеню ушкоджень.

"Ворог зосереджено бив по електростанціях і об'єктах магістральних мереж. А одразу після закінчення повітряної тривоги в бій вступали ремонтні бригади – тільки у нас, в "Укренерго", це понад 1500 фахівців", повідомляють в компанії.

В "Укренерго" зазначають, що загалом понад 1200 ракет та дронів було випущено по ключових енергетичних об'єктах. З них понад 250 таки влучили у ціль, 43% магістральних мереж було пошкоджено.

Як підкреслили у компанії, також за допомоги європейських партнерів "Укренерго" вже отримало майже 500 одиниць обладнання. А ще більше виготовляється та їде в Україну.

Завдяки об'єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі, додали у пресслужбі.

опалювальний сезон енергетика

Фото: "Укренерго"

На цей момент електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Нагадаємо, що міністр енергетики України Герман Галущенко підписав розпорядчий документ. Він дозволяє розпочати процес відновлення експорту електроенергії в умовах профіциту генеруючої потужності.

Як писала Рубрика, у розвідка Британії зазначили, що росії не вдалося зруйнувати енергосистему України: їх операції щодо цього провалилася.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: