fbpx
Сьогодні
18:46 08 Бер 2024

Україна повернула з окупації ще десятьох дітей

English version here

Скриншот з відео

Команда Save Ukraine врятувала та повернула на підконтрольну Україні територію ще десятьох дітей, які після повномасштабного вторгнення Росії опинися в окупації.

Про це у Telegram, 8 березня, повідомив засновник і керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба, пише Рубрика.

"Діти після тривалої розлуки нарешті змогли обійняти своїх найрідніших, і зараз усі сімʼї в безпеці", — йдеться у дописі Кулеби.

У своєму пості він також розповів про кількох дітей та їхні особисті історії.

"Щоразу, коли до нас звертаються за допомогою, ми розуміємо усі ризики та всю небезпеку для дітей. Там, під владою окупанта, наші діти позбавлені будь-яких прав і звичайного щасливого дитинства. Тому часу на зволікання немає. Ми одразу починаємо діяти. На сьогодні це вже 261 дитина, врятована з Росії та окупації нашою організацією", — додав Кулеба.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Україні вдалося повернути 11 дітей, яких росіяни депортували на свою територію або утримувала в окупації.

Що відомо про депортації дітей на ТОТ і в росію

Нагадаємо, з початку повномасштабної російської агресії військові ворожої армії вивозять українських дітей в рф та підконтрольні їм території. В Україні створили мапу таборів, в які направляють дітей.

Окрім того, національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Також відомо, що росіяни вербують кримських школярів до "Юнармії".

Як повідомив  омбудсмен Лубінець, що офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей.

Росія неохоче йде на контакт щодо повернення депортованих дітей в Україні, окрім того, відомі непоодинокі випадки усиновлення маленьких українців російськими родинами, навіть попри те, що вдома їх чекають рідні.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Україна та Канада запустили роботу Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Вісьмох українських дітей, яких вивезли російські загарбники з окупованих територій, розшукали міжнародні детективи: для цього були залучені близько 60 слідчих із 23 країн.

За участі Мінреінтеграції з тимчасово захопленої російськими загарбниками території Запорізької області повернули ще одну дитину.

Нагадуємо, у разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: