fbpx
Сьогодні
14:17 23 Сер 2022

Росія заявила про "усиновлення" тисячі дітей, депортованих з Маріуполя до Краснодарського краю

Фото: Аndrei310/Depositphotos

Лише у російському Краснодарському краї віддали на "усиновлення" понад 1000 українських дітей

Про це свідчить інформація на сайті управління з питань сім'ї та дитинства Краснодарського краю, яке цинічно називає Маріуполь "освобожденным".

Зазначимо, що діти були незаконно вивезені із захопленого загарбниками Маріуполя.

Також наголошують, що діти, яких російські загарбники вивезли з розбомбленого українського портового міста, тепер проживатимуть у Тюмені, Іркутську, Кемерово та Алтайському краї.

Крім того, ще понад 300 українських дітей наразі знаходяться у черзі на "усиновлення". Вони перебувають у спеціалізованих установах Краснодарського краю.

Щоб росіяни жвавіше відгукувалися на усиновлення незаконно вивезених з України дітей, їм пропонують "одноразову виплату материнського капіталу та держдопомогу".

Щороку обіцяють виплачувати по 20 тисяч рублів за кожну усиновлену дитину та понад 150 тисяч – за дитину з інвалідністю; дитину, старшу за 7 років; "усиновлення" рідних братів чи сестер.

Нагадаємо, за даними радниці-уповноваженої президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼї Герасимчук, станом на 1 серпня відомо про незаконну депортацію 5754 дітей до росії.

А до цього стало відомо, що РФ готує зміни до законодавства, які дозволять росіянам усиновлювати українських дітей за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, що у прокуратурі повідомили про загибель внаслідок збройної агресії РФ в Україні 374 дітей, ще 723 – поранені.

Ювенальні прокурори наголошують, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: