fbpx
Сьогодні
09:40 29 Чер 2023

На окупованих територіях російські загарбники масово затримують дітей, - спротив

Фото ілюстративне з YANDEX.RU

Національний спротив повідомляє, що на тимчасово захоплених територіях російські окупанти затримують дітей, аби тиснути на їхніх батьків.

Про це повідомив Центр національного спротиву, пише Рубрика.

"Причиною затримань, фактично, є боротьба з дітьми, які проявляють українську позицію.

Зокрема через те, що молодь на ТОТ постійно відвідує українські інтернет-ресурси, у школах веде суперечки з учителями щодо дій РФ", – йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначають, що батькам затриманих погрожують позбавленням батьківських прав та депортацією дітей до російської федерації.

Спротив наголошує, що такі цинічні затримання є одним з елементів тиску на батьків, які не хочуть оформлювати російський "паспорт".

А також додає, що інформаторами російських силовиків є радники директорів шкіл з ідеології. Така посада була введена на ТОТ, її займають росіяни.

Нагадаємо, у  Головному слідчому управлінні Національної поліції повідомили, що в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії потерпілими від насильницьких зникнень стали майже 8 800 мирних мешканців, а також 10 200 цивільних вважаються зниклими безвісти.

А  український омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: