fbpx
Сьогодні
Фото 11:47 29 Лют 2024

В окупованому Криму росіяни провели обшуки в чотирьох кримських татар та мечеті

Фото: facebook/crimeansolidarity

Уранці 29 лютого в тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшуки у селі Журавки та місті Старий Крим у будинках чотирьох кримських татар та мечеті.

Про це повідомляє у Фейсбуці ГО "Кримська солідарність" із посиланням на місцевих мешканців, пише Рубрика.

Фото: facebook/crimeansolidarity

Зазначається, що у Старому Криму обшуки проходили у будинках:

  • активіста Ленура Якубова,
  • імама незалежної мусульманської громади "Ескі Кирим" Ізета Сайфуліна,
  • голови незалежної мусульманської громади "Ескі Кирим" Ідріса Юрдамова,
  • також окупанти обшукали будинок активіста Шевкета Кіямова у Журавках.

Юрдамова після обшуку співробітники так званого центру "Е" (Центру з протидії екстремізму) повезли до мечеті у Старому Криму, де також влаштували обшук.

Згодом голову "Ескі Кирим" відпустили.

За інформацією активістів, Сайфуліна після обшуку забрали службовці центру "Е", також окупанти вивезли в невідомому напрямку Ленура Якубова.

Фото: facebook/crimeansolidarity

Зазначається, що 22 лютого у Криму у домашньому музеї ветерана кримськотатарського національного руху, голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова російські силовики провели обшук.

Ситуація в окупованому Криму

Нагадаємо, у 2014 році відбулася російська окупація півострова Крим, після чого там зафіксували понад 5 тисяч порушень прав людини, більша частина стосувалася кримських татар.

Загалом у тимчасово окупованому Криму за 2017-2023 роки зафіксовано 9 006 порушень прав людини, з них майже 6,4 тисячі – щодо представників корінного кримськотатарського народу.

Так 6 лютого в тимчасово захопленому Криму спецслужби російської федерації провели обшук у редакторки журналу "Ненкеджан" Зери Бекірової.

Як повідомлялось, в  тимчасово захопленому Криму силовики російської федерації викликають на "профілактичні бесіди" громадян, які є фігурантами сфабрикованих справ про так звану дискредитацію армії рф.

Нагадаємо, нещодавно, у тимчасово захопленому Криму затримали адвоката Олексія Ладіна. Він захищав українських полонених та політв'язнів у російській федерації.

Окрім того, політв'язня із тимчасово захопленого Сімферополя Асана Янікова, засудженого на 15 років ув'язнення, і Рустема Сейтхалілова, засуденго до 14 років ув'язнення, етапували із СІЗО Новочеркаська до російських в'язниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: